Overslaan en naar de inhoud gaan

E314 komend weekend laatste keer afgesloten tussen knooppunt Kerensheide (NL) en Genk-Oost

E314 komend weekend laatste keer afgesloten tussen knooppunt Kerensheide (NL) en Genk-Oost

Komend weekend is de E314 nog een laatste keer afgesloten in de richting Lummen tussen knooppunt Kerensheide (NL) en Genk-Oost (complex 32). Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) legt de toplaag geluidsreducerend asfalt aan tussen het viaduct Boorsem en het ecoduct Kikbeek. Verkeer komende uit Nederland wordt vanaf vrijdagavond 23 juni tot en met maandagochtend 26 juni omgeleid naar de grensovergangen in Maaseik of Lanaken en kan via de N78 richting Maasmechelen.

Net zoals de voorbije werkweekends is de snelweg afgesloten tussen Kerensheide (NL) en complex Genk-Oost: vanaf vrijdag 23 juni - 20u tot en met maandag 26 juni - 6u. Opnieuw wordt het verkeer omgeleid naar de grensovergangen in Maaseik of Lanaken en kan via de N78 richting Maasmechelen rijden. De oprit richting Lummen van complex 33 Maasmechelen is afgesloten. Richting Nederland blijven de snelweg en complex 33 Maasmechelen wél open. 

Toplaag geluidsreducerend asfalt 

Tussen complex 33 Maasmechelen en ecoduct Kikbeek plaatsen we het laatste gedeelte van de toplaag geluidsreducerend asfalt. Daardoor kan het verkeer vanaf maandagochtend opnieuw aan gewone snelheid over de E314 rijden. 
 
Opgelet: deze werken zijn zeer sterk afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. De planning kan nog wijzigen wanneer die omstandigheden niet naar behoren blijken. Het geluidsreducerende asfalt dat AWV voorziet, kan enkel aangebracht worden bij optimale droge weersomstandigheden. Het gaat om verschillende lagen asfalt en de markeringen op de snelweg.