Overslaan en naar de inhoud gaan

E314 komend weekend afgesloten tussen knooppunt Kerensheide (NL) en Maasmechelen

E314 komend weekend afgesloten tussen knooppunt Kerensheide (NL) en Maasmechelen

De E314 is komend weekend afgesloten in rijrichting Lummen tussen knooppunt Kerensheide (NL) en Maasmechelen. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwt opnieuw een gedeelte van het wegdek. Het verkeer komende uit Nederland wordt vanaf vrijdagavond 2 juni tot en met maandagochtend 5 juni omgeleid naar de grensovergangen in Maaseik of Lanaken en kan via de N78 richting Maasmechelen. De toplaag geluidsreducerend asfalt volgt over enkele weken. Tot dan rijdt het verkeer aan 90 km/u over de voorlopige onderlaag. In juni volgen nog enkele vergelijkbare werkweekends.

AWV werkt komend weekend aan het stuk vanaf de snelwegparking tot en met de oprit van complex 33 Maasmechelen. Tussen Kerensheide en Maasmechelen is de snelweg gesloten vanaf vrijdag 2 juni - 20u tot en met maandag 5 juni - 6u. Alle verkeer wordt omgeleid naar de grensovergangen in Maaseik of Lanaken en kan via de N78 richting Maasmechelen. Aan complex 33 Maasmechelen is de oprit richting Lummen ook afgesloten. Richting Nederland blijven de snelweg en complex 33 Maasmechelen open. 

Aanpak omgevingsgeluid aan de bron

Dit weekend werken we over meer dan 2 km in de richting van Lummen: vanaf de snelwegparking tot en met oprit 33 Maasmechelen. Eerst wordt zo’n 10 cm van het bestaande wegdek afgefreesd. Daarna komt er een verstevigend wapeningsnet met een beschermingslaag op. Ook de onderlaag asfalt van 6 cm wordt geplaatst. Over enkele weken volgt de toplaag van 3 cm geluidsreducerend asfalt. Door die geluidsarme toplaag vermindert het rolgeluid met 3 tot 6 dB(A), ter hoogte van de banden. We pakken het omgevingsgeluid dus aan de bron aan. 

Verkeer enkele weken over onderlaag asfalt 

AWV plaatst de toplaag geluidsreducerend asfalt later. Zo kan de onderlaag voldoende afkoelen, hetgeen de kwaliteit en de levensduur van het asfalt bevordert. Waar het verkeer op de snelweg over de voorlopige onderlaag rijdt, geldt een snelheidsbeperking van 90 km/u. 

Planning steeds weersafhankelijk

De E314 richting Lummen gaat nog enkele weekends afgesloten zijn vanaf knooppunt Kerensheide tot en met complex 33 Maasmechelen. Meer info daarover volgt nog. 
Opgelet: deze werken zijn zeer sterk afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. De planning kan nog wijzigen wanneer die omstandigheden niet naar behoren blijken. Het geluidsreducerende asfalt dat AWV voorziet, kan enkel aangebracht worden bij optimale droge weersomstandigheden. Het gaat om verschillende lagen asfalt en de markeringen op de snelweg.

Blijf op de hoogte over de werken

Meer info over het project vind je op www.wegenenverkeer.be/maasmechelen