Overslaan en naar de inhoud gaan

E313 in Wommelgem volledig afgesloten tijdens nacht van 19 op 20 maart

E313 in Wommelgem volledig afgesloten tijdens nacht van 19 op 20 maart

Tijdens de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 maart gaat de brug van de Wijnegemsteenweg over de E313 in Wommelgem tegen de vlakte. De snelweg is dan één nacht volledig afgesloten in beide richtingen tussen 22.00 uur en 09.00 uur. Het verkeer wordt op grote afstand omgeleid, via Brussel of via Nederland. Weggebruikers wordt aangeraden om de omgeving van de E313 in Wommelgem maximaal te vermijden tijdens deze nacht.

E313 één nacht volledig afgesloten

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vervangt dit jaar de oude brug van de Wijnegemsteenweg door een nieuw exemplaar. Op en rond de brug van de Wijnegemsteenweg vonden de voorbije weken al enkele voorbereidende werken plaats. Deze week is ook het opbreken van de aanloophellingen naar de brug gestart. Het deel van de brug over de snelweg wordt in de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 maart gesloopt. De snelweg is die nacht van 22.00 uur tot 09.00 uur in beide richtingen volledig afgesloten ter hoogte van de brug.

Vermijd de omgeving

AWV raadt weggebruikers aan om tijdens die periode de omgeving maximaal te vermijden. Wie niet in de buurt van Wommelgem centrum moet zijn, wordt op grote schaal omgeleid. Het verkeer van Hasselt naar Antwerpen of Gent (en omgekeerd) moet omrijden via Brussel. Verkeer tussen Antwerpen en Eindhoven rijdt om via Breda.

Project in een notendop

Onmiddellijk na de afbraak start de opbouw van de nieuwe brug die begin 2023 klaar moet zijn. Op de plaats van de bestaande brug bouwt AWV een volledig nieuwe brug, die uit drie delen zal bestaan: een centrale wegbrug voor het gemotoriseerde verkeer en twee fietsbruggen. Op de wegbrug zijn twee rijstroken voorzien, één in elke richting. De westelijke fietsbrug (rijrichting Wommelgem) krijgt een enkelrichtingsfietspad van 2 meter breed. Op de oostelijke fietsbrug (rijrichting Wijnegem) komt een fietspad van 2 meter breed en een apart voetpad van ca. 1m50.

Meer info

De meest recente informatie over de werken is steeds terug te vinden op de website van het agentschap via www.wegenenverkeer.be/wommelgem. Wie wil, kan zich via de website ook abonneren op een digitale nieuwsbrief.