Overslaan en naar de inhoud gaan

E313 plaatsing portieken Beringen Lummen

E313 plaatsing portieken Beringen Lummen

Het Agentschap Wegen en Verkeer plaatst deze maand 10 nieuwe portieken over de snelweg E313 ter hoogte van Beringen en Lummen. Daarop worden digitale signalisatieborden bevestigd, zodat de extra rijstrook dienst kan doen als dynamische spitsstrook. Voor het plaatsen van de portieken wordt de snelweg tussen het Klaverblad en complex 26 Beringen volgende week 4 nachten afgesloten, telkens in één rijrichting. Verkeer wordt omgeleid via de gewestwegen in de omgeving.

In 2018 werden tijdens een grondige renovatie ook extra rijstroken aangelegd op de E313 tussen het Klaverblad in Lummen en het complex 26 Beringen, dit in beide richtingen. Die extra rijstroken werden tot nu toe als weefstroken gebruikt. Door het plaatsen van portieken met daarop digitale signalisatieborden, kunnen ze straks ook worden ingezet als dynamische spitsstroken. De rijstroken kunnen dan door het Vlaams Verkeerscentrum ook worden afgesloten bij calamiteiten, of buiten de spitsuren.

Om de spitsstroken daadwerkelijk te kunnen activeren, dienen eerst nog camera’s te worden geplaatst om de snelweg te monitoren. Ook de huidige wegmarkeringen van de weefstroken wordt nog aangepast. Dit alles gebeurt ten vroegste tegen de zomer.

Snelweg volgende week en eind mei  ‘s nacht afgesloten in één richting
Tussen het Klaverblad en het complex 26 Beringen plaatst de aannemer deze maand 5 portieken in de rijrichting Antwerpen. In de rijrichting Hasselt komen er 5 portieken te staan over de snelweg.

Voor die plaatsing wordt de snelweg E313 afgesloten tussen het Klaverblad en complex 26 Beringen tijdens de volgende werknachten, telkens tussen 22u en 05u: 

 • Afsluiting E313 rijrichting Antwerpen, vanaf het Klaverblad
  • maandag 11 mei 2020
  • dinsdag 12 mei 2020
  • woensdag 13 mei 2020

Omleidingen richting Antwerpen via de omliggende gewestwegen (calamiteitenroutes), dit vanaf de eerste afrit voor het Klaverblad tot aan oprit 26 Beringen.
 

 • Afsluiting E313 rijrichting Hasselt, vanaf complex 26 Beringen
  • donderdag 14 mei 2020
  • maandag 25 mei 2020
  • dinsdag 26 mei 2020

Omleidingen naar de E313 richting Hasselt en de E314 via de omliggende gewestwegen (calamiteitenroutes).

AWV dankt de aannemer ook voor de inspanningen die worden geleverd i.k.v. de coronamaatregelen. Er is respect voor de veiligheidsmaatregelen rond het bewaken van de sociale afstand. 

E313 plaatsing portieken Beringen Lummen