Overslaan en naar de inhoud gaan

E313 Olen: volgende week start plaatsing geluidsschermen

E313 Olen: volgende week start plaatsing geluidsschermen

Om de levenskwaliteit van de omwonenden te verbeteren plaatsen het Agentschap Wegen en Verkeer en de gemeente Olen dit najaar nieuwe geluidsschermen langs de E313 in Olen. Het gaat om een zone van ongeveer 800m richting Luik en 600m richting Antwerpen ter hoogte van Schaatsbergen. De werken starten op maandagavond 14 september 2020, en zullen zo'n 3 maanden in beslag nemen.

AWV plaatst over een totale lengte van zo’n 1,4 km een betonnen geluidsscherm met een hoogte tussen 3 m en 4 m.  De voorzijde (kant snelweg) van het geluidsscherm bestaat uit een absorberend materiaal om reflectie naar de overkant te vermijden. 

Het Agentschap Wegen en Verkeer voorziet 1.200.000 euro en het lokaal bestuur van Olen 800.000 euro.

Minderhinder-maatregelen: gefaseerde uitvoering met versmalde rijstroken
Om de verkeershinder te beperken worden de werken gefaseerd uitgevoerd, gedurende 3 maanden.

Om te beginnen worden eerst de nodige voorbereidende werken uitgevoerd, zoals het creëren van doorsteken in de middenberm van de autosnelweg. Deze vinden voornamelijk 's nachts plaats, vanaf maandag 14 september 2020.

Vanaf vrijdag 18 september 2020 worden de noordelijke geluidsschermen (rijrichting Antwerpen) geplaatst. Dan wijzigt ook de verkeerssituatie op de snelweg. 

Het doorgaand verkeer op de autosnelweg zal steeds over 2 versmalde rijstroken kunnen blijven rijden in elke richting, weliswaar met een snelheidsbeperking. De op- en afritten blijven beschikbaar tijdens de eerste fase. Tijdens de tweede fase wordt de oprit van het complex 22 ‘Herentals-Oost’ richting Hasselt afgesloten voor verkeer. Er wordt een omleiding aangegeven.

VOLGENDE WEEK START PLAATSING GELUIDSSCHERMEN LANGS E313 IN OLEN

Verkeerssituatie tijdens de plaatsing van de schermen in rijrichting Antwerpen:

Verkeerssituatie tijdens de plaatsing van de schermen in rijrichting Antwerpen

Op het beeldmateriaal dat u samen met dit bericht bezorgd wordt, is copyright van toepassing. Het Agentschap Wegen en Verkeer vraagt met aandrang om bij publicatie van dit beeldmateriaal op online en offline media '© AWV' te vermelden als bijschrift bij het beeldmateriaal.