Overslaan en naar de inhoud gaan

E313 laatste nachten portieken Beringen Lummen

E313 laatste nachten portieken Beringen Lummen

Het Agentschap Wegen en Verkeer plaatst deze maand 10 nieuwe portieken over de snelweg E313 ter hoogte van Beringen en Lummen. Daarop worden digitale signalisatieborden bevestigd, zodat de extra rijstrook dienst kan doen als dynamische spitsstrook. Voor het plaatsen van de laatste 3 portieken wordt de snelweg tussen het complex 26 Beringen en het Klaverblad volgende week nog 2 nachten afgesloten, in de rijrichting Hasselt.

In 2018 werden tijdens een grondige renovatie ook extra rijstroken aangelegd op de E313 tussen het Klaverblad in Lummen en het complex 26 Beringen, dit in beide richtingen. Die extra rijstroken werden tot nu toe als weefstroken gebruikt. Door het plaatsen van portieken met daarop digitale signalisatieborden, kunnen ze straks ook worden ingezet als dynamische spitsstroken. De rijstroken kunnen dan door het Vlaams Verkeerscentrum ook worden afgesloten bij calamiteiten, of buiten de spitsuren.

Om de spitsstroken daadwerkelijk te kunnen activeren, dienen eerst nog camera’s te worden geplaatst om de snelweg te monitoren. Ook de huidige wegmarkeringen van de weefstroken wordt nog aangepast. Dit alles gebeurt ten vroegste tegen de zomer.

Snelweg volgende week 2 nachten afgesloten richting Hasselt
Tussen het Klaverblad en het complex 26 Beringen plaatst de aannemer deze maand 5 portieken in de rijrichting Antwerpen. In de rijrichting Hasselt komen er 5 portieken te staan over de snelweg.

De afgelopen weken werden al 7 portieken geplaatst. Die werkzaamheden verliepen vlot.
De resterende 3 portieken worden volgende week geplaatst. 

Voor die plaatsing wordt de snelweg E313 afgesloten tussen het complex 26 Beringen en het Klaverblad tijdens de volgende werknachten:

  • Afsluiting E313 rijrichting Hasselt, vanaf complex 26 Beringen
    • maandag 25 mei 2020, tussen 22u en 05u
    • dinsdag 26 mei 2020,  tussen 22u en 05u

Omleidingen naar de E313 richting Hasselt en de E314 via de omliggende gewestwegen (calamiteitenroutes).