Overslaan en naar de inhoud gaan

E313 Diepenbeek Bilzen - nachtelijke onderhoudswerken wegdek

E313 Diepenbeek Bilzen - nachtelijke onderhoudswerken wegdek

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert deze en komende week nachtelijke herstellingen en onderhoudswerken uit op de E313 tussen het complex 30 Diepenbeek en complex 31 Bilzen, dit in beide rijrichtingen. Het verkeer zal er telkens plaatselijk over één rijstrook en met aangepaste snelheid voorbij de werfzone moeten rijden op de snelweg. Wees extra aandachtig achter het stuur.

Vanaf maandagavond 21 februari 2022 worden er een viertal nachten plaatselijke herstellingen uitgevoerd. Hierbij worden zeer lokaal op 10 locaties (5 in elke rijrichting) in de rechterrijstrook de onderlagen van het wegdek hersteld. 

Daarna wordt in beide richtingen het asfalt van de rechtse rijstrook vernieuwd over een afstand van zo’n 1,3 kilometer. Het oude wegdek wordt afgefreesd en vervangen door een nieuwe toplaag, met nieuwe wegmarkeringen.  Deze werken nemen telkens één nacht per rijrichting in beslag, vermoedelijk op donderdag 24 februari en vrijdag 25 februari (nog afhankelijk van werf- en weersomstandigheden).

Achteraf worden er tijdens enkele nachten nog 4 compoundvoegen aangebracht op overgangen en bij een brugdek. Hierbij treedt er ook weer plaatselijke verkeershinder op op de rechterrijstrook. Blijf alert. 

Minderhinder-maatregelen: nachtwerken, verkeer over één rijstrook
De werken worden uitgevoerd vanaf maandagavond 21 februari. Er kan gewerkt worden tussen 19u en 07u. 

Deze werken worden ‘s nachts uitgevoerd om de verkeershinder te milderen. 

Het verkeer zal ter hoogte van de werfzone telkens lokaal over één rijstrook moeten rijden, tegen verlaagde snelheid. Wees aandachtig achter het stuur. 

Opgelet: wegenwerken zijn zeer afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. De planning kan dus nog wijzigen.