Overslaan en naar de inhoud gaan

E313 Beringen - vernieuwing dit weekend klaar

E313 Beringen - vernieuwing dit weekend klaar

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwde deze zomer de snelweg E313 vanaf het complex Beringen in de richting van Antwerpen over een afstand van ongeveer 2,3 kilometer, in beide rijrichtingen. Deze werken lopen op hun einde. Deze week wordt ‘s nachts de signalisatie opgeruimd en aangepast. In beide richtingen kan het verkeer dan vanaf zaterdagochtend volledig gebruik maken van de vernieuwde autosnelweg. Ook de afrit 26 ‘Beringen’ in de richting van Hasselt gaat opnieuw open.

De rijweg van de E313 in Beringen werd tot en met de onderfundering vernieuwd. De wegverharding is nu voorzien in uitgewassen doorlopend gewapend beton. Dat is een veel duurzamer materiaal dan asfalt, gelet op het zware vrachtverkeer. Meteen werden er al een aantal pechhavens aangelegd, om het weggedeelte in de toekomst ook met dynamische spitsstroken te kunnen gebruiken. Voorlopig blijft verkeer op de snelweg vanaf Beringen tot Antwerpen dus gewoon op 2 rijstroken rijden in elke rijrichting, zonder spitsstrook.

Het Agentschap Wegen en Verkeer investeerde 13,5 miljoen euro in deze renovatie.

Nachtelijke aanpassingen richting Hasselt: oprit tijdelijk afgesloten
Vanaf donderdagavond 10 september om 20u wordt er gewerkt om de signalisatie en de belijningen stapsgewijs aan te passen. Die nacht wordt het verkeer richting Hasselt op de vernieuwde autosnelweg gebracht. De oprit richting Hasselt zal die nacht nog tijdelijk worden afgesloten vanaf 22u om de belijningen aan te brengen.
De afrit 26 ‘Beringen’ in de richting van Hasselt gaat tegen de ochtend ook opnieuw open. 

Nog nachtelijke afsluiting op- en afrit richting Antwerpen vrijdagnacht
Tegen zaterdagochtend 12 september zal ook de rijrichting Antwerpen volledig gebruik kunnen maken van de vernieuwde snelweg. Om de laatste afwerkingen te kunnen uitvoeren en de belijningen in orde te brengen, zullen zowel de oprit als de afrit in de rijrichting Antwerpen nog één nacht afgesloten worden vanaf vrijdagavond 11 september om 23u tot zaterdagochtend 12 september om 6u. 

Volgende week zijn er nog enkele plaatselijke nachtelijke werken om de doorsteken op de snelweg terug in orde te maken. Het verkeer zal dan ‘s nachts nog plaatselijk over één rijstrook moeten rijden.  

Opgelet: deze werken zijn steeds afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. De planning zou dus nog kunnen wijzigen.

Actiefoto's van de E313 in Beringen tijdens de renovatie in 2020: 

Actiefoto's van de E313 in Beringen tijdens de renovatie in 2020
Actiefoto's van de E313 in Beringen tijdens de renovatie in 2020

Op het beeldmateriaal dat u samen met dit bericht bezorgd wordt, is copyright van toepassing. Het Agentschap Wegen en Verkeer vraagt met aandrang om bij publicatie van dit beeldmateriaal op online en offline media '© AWV' te vermelden als bijschrift bij het beeldmateriaal.