Overslaan en naar de inhoud gaan

E313 Beringen - start werken richting Antwerpen

E313 Beringen - start werken richting Antwerpen

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwt deze zomer de snelweg E313 vanaf het complex Beringen in de richting van Antwerpen over een afstand van ongeveer 2,3 kilometer, in beide rijrichtingen. De voorbereidende werken gingen vorige week al van start. Vanaf vrijdagavond 19 juni wordt het verkeer stap voor stap omgezet naar één helft van de autosnelweg. Dan kan de vernieuwing van de snelweg richting Antwerpen starten. Tot 1 augustus zal op het complex 26 Beringen de oprit richting Antwerpen afgesloten zijn. Daarna is de rijrichting Lummen aan de beurt, tot half september.

Het huidige wegdek van de E313 ter hoogte van Beringen is in slechte staat. De rijweg wordt daarom in beide richtingen tot en met de onderfundering vernieuwd.  Het oude wegdek wordt dus eerst opgebroken. De wegverharding wordt voorzien in uitgewassen doorlopend gewapend beton. Dat is een veel duurzamer materiaal dan asfalt, gelet op het zware vrachtverkeer. 

Komend  weekend gaat de vernieuwing van het wegdek in de rijrichting Antwerpen van start. Vanaf vrijdagavond 18 juni wordt de verkeerssituatie stap voor stap gewijzigd. Het verkeer rijdt vanaf dan op 2x2 versmalde rijstroken op de andere helft van de snelweg. De afgelopen weken werden daarvoor doorsteken in de middenberm voorzien. Ter hoogte van de werfzone geldt een snelheidsbeperking.

Oprit richting Antwerpen: omleiding via complex 25a Tessenderlo
Door deze werken worden twee op- en afritten van het complex Beringen om de beurt voor 1,5 maand afgesloten. Er loopt telkens een omleiding via complex 25a Tessenderlo.

  • Oprit richting Antwerpen afgesloten van zaterdagavond 20 juni tot zaterdagochtend 1 augustus.
  • Afrit Beringen/Paal, komende van Antwerpen afgesloten van vrijdagavond 31 juli tot maandagochtend 14 september.

Op vrijdagavond 19 juni zal ook de oprit richting Hasselt kortstondig worden afgesloten tussen 21.30u en 24u, voor het opstellen van de nodige signalisatie.

Opgelet: alle datums  zijn onder voorbehoud van werf- en weersomstandigheden.

E313 Beringen - start werken richting Antwerpen

Meer informatie via digitale nieuwsbrief 
Op onze projectpagina www.wegenenverkeer.be/beringen staat steeds de meeste actuele informatie. Geïnteresseerden kunnen er zich ook inschrijven op onze digitale nieuwsbrief.