Overslaan en naar de inhoud gaan

Eén nacht asfalteringswerken op Terhulpensesteenweg en Brusselsesteenweg

Eén nacht asfalteringswerken op Terhulpensesteenweg en Brusselsesteenweg

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert asfalteringswerken uit op twee gewestwegen in Overijse. De Terhulpensesteenweg (N253) en Brusselsesteenweg (N4) krijgen een nieuwe laag asfalt met nieuwe markeringen. De aannemer voert de werken op de twee locaties uit in de nacht van donderdag 4 mei op vrijdag 5 mei. Beide wegen blijven open voor verkeer via tijdelijke lichten of versmalde rijstroken. Enkel de afrit Terhulpen (n°3) in de richting van Namen van de E411 wordt dezelfde nacht afgesloten voor verkeer.

Nieuwe laag asfalt 

Op de Terhulpensesteenweg vinden de werken plaats in de richting van Namen ter hoogte van de afrit Terhulpen. De Brusselsesteenweg wordt in de richting van Overijse tussen de kruispunten met de Hengstenberg en Marnixlaan aangepakt. Op beide locaties freest de aannemer de bovenste laag asfalt af om vervolgens een nieuwe laag te leggen. 
Eén nacht werken

De werken starten op donderdagavond 4 mei om 20.00 uur en duren tot vrijdagochtend 5 mei om 05.00 uur. Het frezen van het asfalt kan lokaal nachtlawaai veroorzaken. Op zaterdagvoormiddag 6 mei worden de laatste wegmarkeringen aangebracht op beide wegen. 

Wegen blijven open voor verkeer, afrit E411 wel afgesloten

De asfalteringswerken worden ’s nachts uitgevoerd om de hinder te beperken. Voetgangers en fietsers ondervinden geen hinder op beide locaties. Voor de werken op de Terhulpensesteenweg wordt afrit n°3 van de E411 in de richting van Waver en Namen een nacht afgesloten. Het verkeer kan op de E411 een keerbeweging maken aan de volgende afrit n°4 van Genval-Rosière. Op de gewestweg zelf kan het verkeer beurtelings de werken passeren via tijdelijke verkeerslichten. Op de Brusselsesteenweg blijft verkeer in beide richtingen mogelijk over versmalde rijstroken. Bestuurders richting Overijse rijden op het middenvak.

Actuele informatie is terug te vinden op wegenenverkeer.be/overijse.