Overslaan en naar de inhoud gaan

Durmebrug Waasmunster toch open vanaf 5 augustus

Durmebrug Waasmunster toch open vanaf 5 augustus

Fase 5 start op maandag 5 augustus
Op vrijdag 12 juli werd fase 3C op de Durmebrug afgerond, tussen Rodendries en de Pontravelaan. Tot en met zondag 4 augustus heeft de aannemer nog verlof en wordt er niet gewerkt op de N446 tussen Hamme en Waasmunster. Op maandag 5 augustus pikt hij de draad weer op, en start hij met de werken van fase 5. In fase 5 werkt de aannemer op de Abdij van Roosenberglaan tussen de Hoogstraat en de Acacialaan.

Durmebrug opnieuw open op 5 augustus

Na een evaluatie van de voorziene minder-hindermaatregelen is besloten de brug over de Durme niet tot eind augustus afgesloten te houden maar na het bouwverlof, op 5 augustus, terug open te stellen.  Zo moet lokaal verkeer tussen Hamme en Waasmunster niet meer omrijden. Om sluipverkeer te ontmoedigen worden wel tijdelijke verkeerslichten geplaatst aan de brug. Het verkeer kan zo beurtelings voorbij de brug rijden.

Evaluatie van opening Durmebrug

De brug over de Durme blijft tot eind augustus sowieso open voor het verkeer. Aan het einde van de zomervakantie wordt de maatregel geƫvalueerd. We willen immers vermijden dat sluipverkeer zich verplaatst over de Durmebrug, om zo sneller op hun bestemming te geraken. Doorgaand verkeer moet immers nog steeds de omleiding volgen via de N47 of N41 en de E17.