Overslaan en naar de inhoud gaan

Dubbelrichtingsfietspad op rotonde Lommel-Werkplaatsen

Dubbelrichtingsfietspad op rotonde Lommel-Werkplaatsen

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt vanaf maandag 22 januari 2024 aan de rotonde Maatheide/Ringlaan x Werkplaatsen (N769 x N712) in Lommel. De fietsinfrastructuur wordt verbreed naar tweerichtingsverkeer om de fietsveiligheid te verbeteren. De werken duren een 3-tal weken. Verkeer op de rotonde blijft in alle richtingen mogelijk.

Veilige fietsinfrastructuur op rotonde Maatheide/Ringlaan x Werkplaatsen

De rotonde Lommel-Werkplaatsen wordt uitgerust met een dubbelrichtingsfietspad en -oversteken. Fietsers kunnen dan voortaan reglementair vanuit alle richtingen de rotonde betreden en oversteken, maar dienen wel nog steeds voorrang te verlenen aan gemotoriseerd verkeer. Voor voetgangers worden nog ontbrekende oversteekplaatsen op 2 takken ingericht. Zo zal deze omgeving en schoolroute, samen met de aangepaste snelheidslimiet naar 70 km/uur, een stuk veiliger worden voor actieve weggebruikers.
 

Minderhinder-maatregelen: vertraagd verkeer over versmalde rijstroken

Doorgaand verkeer op alle takken van de rotonde blijft mogelijk, deels over versmalde rijstroken. In de werfzone geldt een snelheidsbeperking. Verkeer tussen Mol en Lommel dient ook rekening te houden met werken op de parallelweg. Op de Ringlaan (N71) gebeuren momenteel werken aan het ecoduct en de rotonde aan het Kristalpark. 

Voetgangers en fietsers worden rond de werfzone geleid.

Weersgevoelig

Opgelet: asfalt- en wegenwerken zijn erg weersgevoelig. Bij ongunstige weersvoorspellingen kan de huidige planning nog wijzigen.

Naar projectwebsite