Overslaan en naar de inhoud gaan

Dubbelrichtingsfietspad op Houtlaan (N12) in Wijnegem/Schilde

Dubbelrichtingsfietspad op Houtlaan (N12) in Wijnegem/Schilde

Op maandag 8 augustus start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de heraanleg van een deel van het huidige eenrichtingsfietspad op de Houtlaan (N12) in de richting van Wijnegem. Het betonnen fietspad wordt opgebroken tussen de Turnhoutsebaan en de ’s Gravenwezelsteenweg en er komt een dubbelrichtingsfietspad. De werken zullen vermoedelijk rond 31 augustus afgerond zijn.

“Vanaf 8 augustus wordt het betonnen eenrichtingsfietspad op de Houtlaan volledig heraangelegd tussen de Turnhoutsebaan en de ’s Gravenwezelsteenweg. Het resultaat: een comfortabel geasfalteerd dubbelrichtingsfietspad van drie meter breed, afgeschermd van de rijbaan. Na de werken zullen fietsers zich op een veilige en comfortabele manier kunnen verplaatsen langs de Houtlaan”, duidt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters.

In een eerste fase, na de werken, zal het fietspad enkel in de richting van Wijnegem opengesteld worden. Om het fietspad in beide richtingen in dienst te nemen, zal AWV eerst het kruispunt van de ’s Gravenwezelsteenweg onder handen nemen. De timing van die werken is voorlopig nog niet gekend. 

Doorgaand verkeer mogelijk, omleiding fietsers

Doorgaand gemotoriseerd verkeer blijft gedurende de werken mogelijk in beide richtingen. Richting Schilde blijven alle rijstroken beschikbaar. Richting Wijnegem neemt AWV één rijstrook in. 

Fietsers richting Wijnegem worden omgeleid: ze fietsen in dubbelrichting over het bestaande, zuidelijke fietspad richting Schilde.