Overslaan en naar de inhoud gaan

Dubbelrichtingsfietspad langs Rijksweg (N78) in Dilsen-Stokkem

Dubbelrichtingsfietspad langs Rijksweg (N78) in Dilsen-Stokkem

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werkt vanaf dinsdag 16 augustus 2022 aan een dubbelrichtingsfietspad op de Rijksweg (N78), ter hoogte van de Glazentrapstraat, rijrichting Dilsen-Stokkem. Het vernieuwde fietspad zal aansluiten op het bestaande dubbelrichtingsfietspad ter hoogte van het verkeersplein Heirbaan. Het fietspad wordt verbreed naar een dubbelrichtingsfietspad met een groene afscheiding. Deze aanpassing maakt de verbinding voor fietsers veel veiliger tussen de Heirbaan en Glazentrapstraat, omdat ze straks niet meer moeten oversteken. Zo wordt opnieuw een knelpunt op een belangrijke schoolroute aangepakt en kunnen kinderen in deze omgeving veiliger met de fiets naar school gaan. De uitvoering van de werken duurt ongeveer twee weken.

Dubbelrichtingsfietspad vanaf Glazentrapstraat richting Dilsen-Stokkem

AWV verbreedt het fietspad van de Rijksweg in Dilsen-Stokkem, ter hoogte van de Glazentrapstraat, naar een dubbelrichtingsfietspad van zo’n 400 meter. De pechstrook op de N78 wordt hiervoor gedeeltelijk opgeheven. 

Tussen het fietspad en de rijbaan wordt een groene zone aangelegd om de scheiding tussen het fietspad en de rijweg nog duidelijker en veiliger te maken voor zwakke weggebruikers. 

De aanwezige bushalte ter hoogte van de Rotsheide wordt verplaatst tot voor het kruispunt met de Glazentrapstraat. Met deze aanpassingen kunnen fietsers zich gemakkelijker op de rustige zijstraten van de Rijksweg begeven om hun (school)traject voort te zetten.

De infrastructuurwerken starten dinsdag 16 augustus en zullen ongeveer twee weken duren. Voorafgaandelijk en na de infrastructuurwerken van het fietspad, vernieuwt De Watergroep ook een gedeelte van de waterleidingen.

Minderhinder-maatregelen: fietsomleiding en aangepaste rijstroken

Tijdens de werkzaamheden gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker. 

Fietsverkeer volgt een lokale omleiding rond de werken. 

Gemotoriseerd verkeer zal tijdelijk over een aangepaste rijstrook rijden. Afhankelijk van de vorderingen van de werken wordt één rijstrook afgesloten of worden beide rijstroken versmald.

Weersgevoelig
Opgelet: wegenwerken zijn steeds afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen.