Overslaan en naar de inhoud gaan

Dubbelrichtingsfietspad aan rotonde Staatsbaan (N2) in Halen

Dubbelrichtingsfietspad aan rotonde Staatsbaan (N2) in Halen

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt vanaf donderdag 20 oktober 2022 aan een dubbelrichtingsfietspad ter hoogte van het rondpunt op de Staatsbaan in Halen, nabij de oprit van de E314. De verbreding en asfaltering van het fietspad zullen de veiligheid en het rijcomfort voor actieve weggebruikers op dit verkeerspunt sterk verbeteren. De aanpassing kadert binnen het programma Mobiliteit Innovatief Aanpakken, kortweg MIA. De werken zullen een 2-tal weken duren. 

Verkeersveiligheid staat hoog bovenaan de prioriteitenlijst. Met MIA wil de overheid versneld gevaarlijke locaties op gewestwegen wegwerken en het gebruik van de fiets stimuleren. Het gaat om gekende verkeersonveilige punten die al langer op de agenda staan, zoals fietspaden verbreden, rijwegen vernieuwen, oversteekpunten beveiligen of kruispunten herinrichten.

Om de MIA-aanpak te testen lopen er proefprojecten in Limburg en West-Vlaanderen. In Limburg gaat het over zo’n 50 projecten. Meer info op www.vlaanderen.be/mia

Verbreden fietspad aan rondpunt nabij oprit autostrade E314

AWV verbreedt het fietspad aan de westzijde van het rondpunt op de Staatsbaan, nabij de Capucienenstraat, tot net voorbij de bushalte Halen Carpoolparking. Het fietspad wordt over zo’n 200 meter aangepast naar een dubbelrichtingsfietspad van 3 meter. 

De werkzone wordt eerst gedeeltelijk opgebroken. Vervolgens wordt het fietspad verbreed en voorzien van een comfortabele asfaltlaag en er worden nieuwe markeringen aangebracht.

Deze ingreep zal de veiligheid en het rijcomfort van fietsers aan de rotonde tussen Zelk en Webbekom, vlak aan de oprit van de autosnelweg, verhogen. Ook de fietsroute naar de bushalte wordt op deze manier een stuk veiliger.

Minderhinder-maatregelen: omleiding fietsverkeer, verkeer over één rijstrook

Tijdens de werkzaamheden gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker. 

Fietsers worden tijdens de werken omgeleid via de zijstraten Capucienenstraat, Rozedelstraat en Betserbaan. 

Gemotoriseerd verkeer komende van Webbekom of de autosnelweg, rijdt ter hoogte van de werkzone tijdelijk over één rijstrook. Er geldt eveneens een snelheidsbeperking van 50 km/uur in de werkzone. 

De werken starten op donderdag 20 oktober en zullen een 2-tal weken duren.

Weersgevoelig
Opgelet: wegenwerken zijn steeds afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen.