Overslaan en naar de inhoud gaan

Dubbelrichtingsfietspad aan kruispunt Beverlosesteenweg en Paalsesteenweg (N29) in Paal-centrum

Dubbelrichtingsfietspad aan kruispunt Beverlosesteenweg en Paalsesteenweg (N29) in Paal-centrum

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werkt vanaf maandag 22 augustus 2022 aan een dubbelrichtingsfietspad ter hoogte van het kruispunt van de Paalsesteenweg tot aan de aansluiting met de Beverlosesteenweg. Het nieuwe dubbelrichtingsfietspad zorgt voor een veilige fietsverbinding vanuit Paal-centrum richting Tervant en Beverlo. 

De oversteek door fietsers wordt voortaan pas in de Beverlosesteenweg gemaakt, waardoor er geen conflict meer kan zijn met andere weggebruikers op het kruispunt Paalsesteenweg x Beverlosesteenweg. Zo wordt een knelpunt op een belangrijke schoolroute aangepakt en kunnen kinderen in deze omgeving veiliger met de fiets naar school gaan. De uitvoering van de werken duurt zo’n 2 weken.

Dubbelrichtingsfietspad aan pleintje van de Beverlosesteenweg

AWV legt een dubbelrichtingsfietspad aan vanaf de verkeerslichten van de Paalsesteenweg tot aan de aansluiting met de Beverlosesteenweg. Het pleintje aan het einde van de Beverlosesteenweg wordt omgevormd tot een dubbelrichtingsfietspad van zo’n honderd meter. 

Er wordt ook een verharde zone opgebroken en onthard om waterinfiltratie mogelijk te maken in een grasberm tussen het fietspad en de rijweg.

De werken starten maandag 22 augustus en zullen ongeveer 2 weken duren.

Minderhinder-maatregelen: fietsomleiding en verschuiving wegstrook 

Tijdens de werkzaamheden gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker. 

Tijdens de aanleg van het fietspad zal het fietsverkeer lokaal een omleiding dienen te volgen rond de werkzone. Ook zullen enkele garages in de werkzone tijdens de heraanleg van de verhardingen tijdelijk ontoegankelijk zijn. 

Op de Paalsesteenweg zal er tijdelijk een verschuiving van de wegstrook aangebracht worden om de aanleg van de nieuwe boordsteen tegen de kantstrook mogelijk te maken. 

Weersgevoelig
Opgelet: wegenwerken zijn steeds afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen.