Overslaan en naar de inhoud gaan

Dringende herstellingen Scheldebrug (N60) in Oudenaarde starten op 1 juli

N46 - OUDENAARDE

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal deze zomer dringende herstellingen uitvoeren aan de Scheldebrug in de N60 in Oudenaarde. Bij inspectie vorige maand is vastgesteld dat een aantal brugdekvoegen in zeer slechte staat zijn. Een dringende vervanging is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de schade zich niet uitbreidt naar de brugconstructie . De werken starten op 17 juni en moeten klaar zijn tegen midden oktober. Tijdens de werken zal het verkeer over 1 rijstrook in iedere richting langs de werf kunnen passeren.

Brugdekvoegen in slechte staat

Op bruggen en viaducten bevinden zich doorgaans uitzettingsvoegen die de beweging van een brugconstructie opvangen en tegelijkertijd de waterdichtheid garanderen. Door de permanente verkeersbelasting zijn deze voegen gevoelig voor slijtage.

Bij één van haar inspecties heeft het Agentschap Wegen en Verkeer vastgesteld dat drie brugdekvoegen van de Scheldebrug in de N60 in zeer slechte staat zijn. De huidige toestand is nefast voor de rest van de brugconstructie en moet dus zo snel mogelijk aangepakt worden om verdere verspreiding van schade te voorkomen. Om die reden zal er al vanaf juli gewerkt worden aan deze brug.

Start voorbereidingen 17 juni

De voorbereidende werken starten op 17 juni en duren tot en met 21 juni. Dan worden er doorsteken in de middenberm gemaakt om het verkeer door te leiden tijdens de herstelling van de voegen. Om grote verkeersproblemen tijdens de Bierfeesten te vermijden gaan de werken pas verder vanaf 1 juli. Die gebeuren net als de werken verderop in 2 fasen, waarbij per fase één rijrichting wordt aangepakt. Tijdens fase 1, die duurt van 1 juli tot 2 september, wordt gewerkt op de rijrichting Ronse. Gedurende fase twee situeren de werken zich op de rijrichting Gent en wel vanaf 3 september tot midden oktober.

Verkeerssituatie

Tijdens de voorbereidende werken van 17 juni tot en met 21 juni zal één rijstrook in iedere richting ingenomen worden. Tussen 22 juni en 1 juli is er geen hinder voor het verkeer. Vanaf 1 juli zal het verkeer richting Ronse op de rijrichting Gent geplaatst worden en  zal het verkeer steeds doorgang hebben op 1 rijstrook in iedere richting. Het op -en afrittencomplex van de N60 met de N453 Minderbroederstraat blijft in alle richtingen beschikbaar. Doordat de werken kunnen uitgevoerd worden tijdens de wat verkeersluwere zomermaanden hoopt het agentschap de hinder te beperken.

Meer weten?

Alle informatie leest u op wegenenverkeer.be/oudenaarde.