Overslaan en naar de inhoud gaan

Dringende asfaltherstelling op de Leernsesteenweg (N466) in Sint-Martens-Leerne vanaf 1 maart

Dringende asfaltherstelling op de Leernsesteenweg (N466) in Sint-Martens-Leerne vanaf 1 maart

Vanaf dinsdag 1 maart 2022 voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) dringende werken uit op de Leernsesteenweg (N466) in Bachte-Maria-Leerne. De asfaltwerken worden nu uitgevoerd, net voor de start van de heraanleg van de Pontstraat in Sint-Martens-Latem, omdat het verkeer de komende jaren zal moeten omrijden via de Leernesteenweg (N466). De werken zullen 4 werkdagen duren. 

Omleidingsweg dringend aan herstelling toe

Op 7 maart starten de werken aan de Pontstraat in Sint-Martens-Latem en zal het verkeer de komende jaren moeten omrijden via de Leernsesteenweg (N466). Het wegdek daar is in slechte staat en krijgt net voor de aanvang van de werken een nieuwe asfaltlaag. De aannemer werkt vanaf de rotonde over een afstand van ruim een kilometer. Asfaltwerken zijn weersgevoelig en kunnen ten vroegste in het voorjaar. Daarom is nu beslist om de asfaltwerken uit te voeren vanaf 1 maart, net voor de aanvang van de werken aan de Pontstraat. De werken zullen 4 werkdagen duren.

Verkeerssituatie

Tijdens de werken kan het verkeer op de Leernsesteenweg (N466) komende van Drongen steeds langs de werfzone rijden.  Het verkeer richting Drongen wordt omgeleid via de Pontstraat (N437) naar Gent of via de Damstraat naar de E40. Ook fietsers vanuit Drongen rijden langs de werfzone. Fietsers richting Drongen rijden om via de Damstraat, de Moerstraat, de Engelhoekstraat, de Kasteeldreef en de Blauwpoortstraat. 

 

Werken aan de Pontstraat starten op 7 maart

De Pontstraat en het eerste deel van de Oude Pontweg in Deurle (Sint-Martens-Latem) ondergaan een grondige metamorfose. De weg wordt volledig heringericht en heraangelegd. Ook de riolering wordt volledig vernieuwd met een gescheiden afvoer voor regen- en afvalwater. TMVW, Aquafin, de gemeente en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) slaan hiervoor de handen in mekaar. Alle info over deze heraanleg op www.sint-martens-latem.be/pontstraat