Overslaan en naar de inhoud gaan

Drie weken hinder door onderhoudswerken op snelweg E411 in Overijse

Drie weken hinder door onderhoudswerken op snelweg E411 in Overijse

Wegen en Verkeer voert van 7 februari tot 25 februari onderhoudswerken uit aan de afvoersystemen in de zijberm richting Namen op de snelweg E411 tussen de bovenbruggen van de Rameistraat en Leemveldstraat aan de Waalse grens. Om veilig te kunnen werken wordt over een lengte van 1,2 km de pechstrook en het trage rechtse rijvak ingenomen met vaste signalisatie. Op de snelweg blijven dan nog twee rijvakken beschikbaar in de rijrichting van Namen.

 

Snelweg veilig houden voor weggebruikers



Om de verkeersveiligheid te garanderen op onze snelwegen, voert Wegen en Verkeer onderhoudswerken uit aan de afvoersystemen in de zijberm richting Namen op de snelweg E411. Een aannemer zal tussen de bovenbruggen van de Rameistraat en Leemveldstraat aan de Waalse grens onder andere de grachten ruimen, de straatkolken en greppels uitbreken en vernieuwen. Ook worden lokale uitspoelingen aan het wegdek en taludgoten hersteld. 

 

Zo blijft er geen water op of langsheen het wegdek liggen. In totaal wordt over een lengte van 1200 m de volledige greppel vernieuwd, samen met 23 straatkolken binnen deze zone. Tijdens deze werken wordt ook nagekeken of het water goed afloopt via de afvoerbuizen en waar nodig worden dan ook de taludgoten in de afhellende bosrijke berm vernieuwd.