Overslaan en naar de inhoud gaan

Drie Hoppinpunten voor Kampenhout

Drie Hoppinpunten voor Kampenhout

Sinds maandagnamiddag staan er in Kampenhout op twee locaties paarse zuilen die een ‘Hoppinpunt’ aanduiden. Een derde zuil wordt voor het einde van de week geplaatst aan de bushalte Berg/Oud Station. Een Hoppinpunt is een multimodaal knooppunt waar je vlot van het ene op het andere vervoermiddel kan overstappen.

> Bekijk de projectfiches van de Hoppinpunten op de website van Wegen en Verkeer

Minister Peeters: “De filosofie achter Hoppin is eenvoudig: het merk is herkenbaar, uitnodigend, springt in het oog en bundelt alle beschikbare mobiliteitsoplossingen onder één noemer. Hoppinpunten brengen zo veel mogelijk vervoersmiddelen samen op dezelfde locatie. Zo zal je bijvoorbeeld met de auto of fiets naar de bushalte rijden en na de busrit de laatste kilometer(s) afleggen met een fiets. Hoppinpunten worden de ideale knooppunten om van het ene op het andere vervoersmiddel over te stappen”

Stefan Imbrechts, schepen van mobiliteit in Kampenhout: “Mobiliteit blijft een complex gegeven, zeker in de Vlaamse rand. Deze Hoppinpunten zijn een volgende bouwsteen in de uitrol van het Vlaamse vervoersregioplan. Als mobiliteitsschepen ben ik fier daar aan te mogen meewerken”.
 

Vorm verschilt

De vorm van een Hoppinpunt verschilt van locatie tot locatie. Op sommige plaatsen staan er deelwagens of deelfietsen, op andere plaatsen gaat het voorlopig enkel om een bushalte en fietsenstallingen. Het principe is wel overal hetzelfde: op een Hoppinpunt kan je vlot en comfortabel overstappen van het ene vervoersmiddel op het andere. Openbaar vervoer moet zo voor meer mensen een aantrekkelijke en snelle optie worden om je te verplaatsen. 

Het Hoppinpunt aan de Kerkstraat is uitgerust met: 

  • toegankelijke bushaltes  
  • een overdekte fietsenstalling 
  • deelwagens 
  • parkeerplaatsen voor personen met een handicap 

Het Hoppinpunt aan de halte Berg / Oud Station is uitgerust met: 

  • toegankelijke bushaltes 
  • een overdekte fietsenstalling 

Het Hoppinpunt aan Kampenhout-Sas is uitgerust met: 

  • toegankelijke bushaltes  
  • een overdekte fietsenstalling 
  • parkeerplaatsen voor personen met een handicap 
  • een pakjesautomaat

Nog twee zuilen

De komende dagen worden er in Vlaams-Brabant nog twee nieuwe Hoppinzuilen geplaatst. Naast de drie locaties in Kampenhout, gaat het om de Kabbeekvest in Tienen en de Beukenlaan in Diest.

Over basisbereikbaarheid en de mobiliteitsswitch

Basisbereikbaarheid is de nieuwe mobiliteitsvisie voor Vlaanderen. Hiermee zet Vlaanderen in op efficiënter, duurzamer en flexibeler openbaar vervoer. Combimobiliteit staat daarin centraal: het combineren van verschillende vervoermiddelen om vlot een bestemming te bereiken. Vraag en aanbod worden daarvoor op elkaar afgestemd en alle oplossingen voor het openbaar vervoer worden gebundeld onder één herkenbare naam: Hoppin. De trein, tram en bus blijven vaste waarden. Op drukke lijnen zetten we snellere en frequentere bus- en tramverbindingen in. Op minder drukke lijnen organiseren we het aanbod anders en komt er flexvervoer. Je reserveert dan vooraf een rit of gebruikt een deelfiets of deelwagen om een deel van je route af te leggen.

Meer info over basisbereikbaarheid en de mobiliteitsswitch: hoppin.be.