Overslaan en naar de inhoud gaan

Drie dagen hinder op Tilburgseweg (N12) in Poppel

Drie dagen hinder op Tilburgseweg (N12) in Poppel

De asfalteringswerken op de Tilburgseweg (N12) in Poppel zullen op één dag uitgevoerd worden en niet langer gedurende drie dagen zoals initieel voorzien. De werken vinden plaats op vrijdag 26 juni. Onderstaande persmededeling bevat de gecorrigeerde versie.

Op vrijdag 26 juni voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwingswerken uit aan het wegdek van de Tilburgseweg (N12) in Poppel (Ravels). Over een afstand van 1km wordt de toplaag asfalt vervangen. Tijdens de werken geldt er eenrichtingsverkeer op de Tilburgseweg waarbij verkeer vanuit Nederland naar Poppel-centrum mogelijk blijft. Verkeer richting Nederland volgt een omleiding.

Vernieuwing wegdek

De werkzone op de Tilburgseweg situeert zich tussen de zijstraten Poppelsemolenweg en Zandkuilstraat/Trier, over een afstand van zo’n 1 km. Enkel van de rijstrook richting Poppel-centrum wordt het asfalt vernieuwd. Het oude wegdek wordt eerst afgefreesd en krijgt daarna een nieuwe laag asfalt. Het nieuwe wegdek zal het rijcomfort en de verkeersveiligheid van de weggebruikers verbeteren.
 
Omleiding richting Nederland

Tijdens de werken blijft de rijrichting Poppel-centrum vanuit Nederland open voor doorgaand verkeer. Voor verkeer vanuit Poppel-centrum richting Nederland, wordt een omleiding aangegeven via Baarle. Het fietspad blijft beschikbaar.
 

Weersgevoelig

Asfalteringswerken zijn steeds erg weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen. De meest actuele info is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/ravels.