Overslaan en naar de inhoud gaan

Doortocht centrum Stabroek van vrijdag tot zondag onderbroken

Doortocht centrum Stabroek van vrijdag tot zondag onderbroken

Vanaf het kruispunt Abtsdreef/Picoloplein tot en met het kruispunt met de Grote Molenweg krijgt de Dorpsstraat dit weekend een nieuwe toplaag asfalt en wegmarkeringen. Van vrijdag 2 juli 2021 om 12 uur is geen doorgang mogelijk over de N111 in Stabroek. De Dorpsstraat blijft volledig afgesloten tot zondagnamiddag 4 juli 2021. Er gelden omleidingen via de A4 (Nederland) en de E19.

Plaatselijk verkeer moet eveneens omrijden
Tijdens de werken van komend weekend is geen gemotoriseerd verkeer mogelijk op de Dorpsstraat. Van en naar het centrum van Stabroek zal plaatselijk verkeer moeten omrijden via o.a. de op- en afrittencomplexen ‘Berendrecht’ en ‘Leugenberg’ en lokale wegen (max. 3,5T): Oud Broek, Abtsdreef, Lassonhoflaan, Grote Molenweg, ’s Hertogendijk, Dijkstraat, Ettenhoven. Enkel voetgangers en fietsers kunnen de Dorpsstraat passeren over de nieuwe paden.
 
Openbaar vervoer
De werken hebben een grote impact op de dienstregeling van De Lijn. Van vrijdag 2 juli tot en met zondag 4 juli is er geen verbinding tussen Stabroek en Hoevenen en is er ook geen rechtstreekse verbinding tussen Stabroek en Zandvliet. Meer info op www.delijn.be.
 
Vanaf donderdagavond 8 juli opnieuw tweerichtingsverkeer door Stabroek
Na het asfalteringsweekend slijpt Wegen en Verkeer nog detectielussen in de nieuwe kruispunten van de Dorpsstraat (Abstdreef/Picoloplein; Meidoornlaan/Kleine Molenweg; Grote Molenweg. Dit laat toe om de intelligente programmatie van de verkeerslichten in werking te stellen waarbij de groentijden rekening houden met de actuele verkeersstromen. Donderdagnamiddag 8 juli kunnen de nieuwe kruispunten in dienst en gaat meteen ook de Dorpsstraat weer open voor verkeer in beide richtingen.
 
In augustus mogelijk nog even eenrichtingsverkeer tussen Kleine en Grote Molenweg
Wanneer voor het bouwverlof (dat loopt van 10/7 tot 2/8) de afwerking van de noordzijde van de Dorpsstraat (kant gemeentehuis) niet ver genoeg gevorderd is, wordt begin augustus opnieuw tijdelijk eenrichtingsverkeer ingevoerd. Dit zal dan enkel nodig zijn tussen de Kleine Molenweg en de Grote Molenweg om de aanleg van het voetpad, parkeerstrook en groenzone in de Dorpsstraat af te ronden. Tegen eind augustus moeten de werken in het centrum van Stabroek helemaal klaar zijn.

Meer info
De meest actuele informatie over het project is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/stabroek.