Overslaan en naar de inhoud gaan

Dit weekend wordt tweede brug E40 over spoorlijn in Erpe-Mere afgebroken

Dit weekend wordt tweede brug E40 over spoorlijn in Erpe-Mere afgebroken

AALST/ERPE-MERE

In het weekend van 16 en 17 september zal het Agentschap Wegen en Verkeer de tweede snelwegbrug over de spoorweg ter hoogte van Erpe-Mere afbreken. “Daarmee wordt een kritieke mijlpaal gerond in het traject van de vernieuwing van de bruggen in de E40”, aldus Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. Tijdens de afbraak is er geen extra hinder voor het verkeer.

Afbraak brug weekend 16 september
Midden juli zijn de werken aan de brug over de spoorlijn richting Brussel afgerond en is de werf gewisseld van kant. De komende maanden zal AWV de brug in de E40 richting Gent over het spoor vernieuwen,  de vervangingswerken van de brug Merestraat over de E40 verderzetten en de E40 richting Gent vernieuwen. In het weekend van 16 september zal de afbraak van de huidige brug over de spoorweg in de richting van Gent plaatsvinden. De aannemer start zaterdagochtend 6u met de beschermingsmaatregelen voor het spoor en moet tegen zondagavond 18u klaar zijn en alles opgekuist hebben. Er zal dag en nacht doorgewerkt worden.

Hinder tijdens de werken.
Het spoorverkeer op de drukke lijn zal dit weekend onderbroken zijn. Het snelwegverkeer zal geen bijkomende hinder ondervinden gezien het verkeer nu al in beide richtingen op de vernieuwde E40 richting Brussel rijdt. De E40 blijft dus in beide richtingen open, en er worden geen op- of afritten afgesloten. Omwonenden kunnen geluidshinder ervaren van de nachtelijke werken al zal de afbraak zelf overdag gebeuren.

Actieplan brugrenovaties
Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters wil de historische onderhoudsachterstand bij kunstwerken (bruggen, tunnels,...) aanpakken: "Veiligheid primeert in mijn beleid, daarom investeer ik deze legislatuur 1,6 miljard in het onderhoud, het vernieuwen en moderniseren van onze kunstwerken en dat onder de noemer ‘OverBruggen’. De renovatie van de bruggen in Erpe-Mere past binnen dat vervanging- en renovatieprogramma ‘OverBruggen’ waarbij we verouderde bruggen versneld aanpakken.”