Overslaan en naar de inhoud gaan

Dit weekend geen werken op E19 ter hoogte van Antwerpen-Noord/Kleine Bareel wegens regenweer

Dit weekend geen werken op E19 ter hoogte van Antwerpen-Noord/Kleine Bareel wegens regenweer

De geplande werken op de E19 dit weekend ter hoogte van Antwerpen-Noord en Kleine Bareel worden uitgesteld vanwege de natte weersvoorspellingen. Daardoor schuiven de laatste twee weekends van de werken telkens een week op. Dit weekend hoeft verkeer dus geen rekening te houden met hinder door de werken. 

Voornamelijk vrijdagavond en -nacht wordt regen voorspeld. Agentschap Wegen en Verkeer en de aannemer hebben daarom beslist om de werken op de E19 dit weekend niet te laten doorgaan. 

Op de E19 ter hoogte van Antwerpen-Noord en Kleine Bareel vinden onderhoudswerken plaats om het asfalt van het wegdek te vernieuwen. Twee van de vier voorziene weekends zijn intussen afgerond. Het derde weekend richting Antwerpen en het vierde weekend richting Nederland schuiven nu telkens een week op. Beide weekends zullen in principe ook sneller afgerond raken. Het einde van de werken is telkens voorzien tegen zondagochtend 06.00 uur.

Weekend 3: vrijdag 20 oktober (21.00 uur) tot zondag 22 oktober (06.00 uur) - Hinder richting Antwerpen
Het verkeer op de E19 richting Antwerpen rijdt ter hoogte van de werfzone over één rijstrook. De oprit Kleine Bareel richting Antwerpen ter hoogte van de Bredabaan (N1) is afgesloten. De E19 richting Antwerpen is bereikbaar via de oprit aan de Kapelsesteenweg (N11). Het verkeer richting Nederland ondervindt geen hinder. 

Weekend 4: vrijdag 27 oktober (21.00 uur) tot zondag 29 oktober (06.00 uur) - Hinder richting Nederland
Het verkeer op de E19 richting Nederland rijdt ter hoogte van de werfzone over één rijstrook. De afrit Kleine Bareel richting Nederland is afgesloten. Het verkeer voor de afrit wordt omgeleid naar het complex Sint-Job-in't-Goor (4) om daar te keren richting Antwerpen en zo de afrit Kleine Bareel te nemen. Het verkeer richting Antwerpen ondervindt geen hinder.

Vermijd de omgeving

Het Vlaams Verkeerscentrum waarschuwt ervoor dat de werkzaamheden, hoewel ze in het weekend plaatsvinden, toch ernstige verkeershinder met zich meebrengen. Weggebruikers houden voornamelijk overdag best rekening met stevige filevorming en oplopende wachttijden. Het Verkeerscentrum raadt aan om de E19 ter hoogte van Antwerpen-Noord maximaal te vermijden. Verkeer van/naar Nederland kan bijvoorbeeld omrijden via de A12 tussen Antwerpen en Bergen-op-Zoom.

Meer info

De nieuwe planning van de werken werd opgemaakt onder voorbehoud van gunstige weersomstandigheden en kan bijgevolg nog opnieuw wijzigen. Alle informatie over de geplande werken op de E19 is steeds beschikbaar op de website www.wegenenverkeer.be/antwerpen. Informatie over de actuele verkeerssituatie is raadpleegbaar via de website van het Vlaams Verkeerscentrum: www.verkeerscentrum.be.