Overslaan en naar de inhoud gaan

Diestsesteenweg (N2) in Tielt-Winge afgesloten op 22 november, vermijd de steenweg en omgeving

Diestsesteenweg (N2) in Tielt-Winge afgesloten op 22 november, vermijd de steenweg en omgeving

Op dinsdag 22 november wordt de Diestsesteenweg in Tielt-Winge een dag lang, vanaf 6u30 tot in de vooravond, volledig afgesloten voor alle verkeer ter hoogte van het kruispunt met de Rijsbergstraat en de Heidebergstraat. Sinds eind september vinden er voorbereidende nutswerken plaats voor de heraanleg van de Diestsesteenweg/Staatsbaan (N2). In het kader van die werken zal de aannemer een doorsteek van de riolering maken, dwars onder de gewestweg. Doorgaand verkeer moet één dag via de lokale wegen omrijden. 

Vermijd de Diestsesteenweg en omgeving 

De werken vinden plaats ter hoogte van huisnummer 43-45 op de Diestsesteenweg in Tielt-Winge, aan het kruispunt met de Rijsbergstraat en Heidebergstraat. De Diestsesteenweg is daardoor gedurende één dag volledig afgesloten ter hoogte van het kruispunt. Wie op dinsdag 22 november niet in de buurt moet zijn, vermijdt best de Diestsesteenweg en de omgeving. Lokaal verkeer tussen de Boonveldstraat en de Oude Tiensebaan is wel toegestaan. Bewoners, handelaars en klanten van handelszaken kunnen steeds hun woning of handelszaak bereiken.

Omleiding voor doorgaand verkeer

Vooral het doorgaand verkeer zal hinder ondervinden. Auto- en vrachtverkeer, maar ook bussen van De Lijn tussen Bekkevoort en Leuven volgen in beide richtingen een omleiding via de Boonveldstraat, Hoekbosstraat, Driesstraat en Oude Tiensebaan. Fietsers worden in beide richtingen omgeleid via de Rijsbergstraat, Heuvelstraat en Horenweg. 

Veiligere fietspaden langs de Staatsbaan/Diestsesteenweg (N2)

De Staatsbaan/Diestsesteenweg (N2) is vandaag een brede gewestweg met drie rijstroken en een verouderd rioleringsstelsel. Wegen en Verkeer plant daarom verschillende ingrepen over een afstand van 4,2 kilometer tussen de Blerebergstraat in Tielt-Winge en de Robbesrodestraat in Bekkevoort. Er  komt een gescheiden riolering waarbij huishoudelijk afvalwater en regenwater apart worden afgevoerd. De overbodige middenstrook verdwijnt en het aantal rijstroken wordt teruggebracht naar twee, één in elke rijrichting, om ruimte te creëren voor bredere en veiligere fietspaden. Nadat alle nutsleidingen verplaatst zijn, starten de riolerings- en wegenwerken in het voorjaar van 2023.