Overslaan en naar de inhoud gaan

Diest: Verhoogde bushaltes op Commissaris Neyskenslaan (R26)

Diest: Verhoogde bushaltes op Commissaris Neyskenslaan (R26)

Het Agentschap Wegen en Verkeer start op 20 augustus met het aanleggen van twee verhoogde bushaltes op de Commissaris Neyskenslaan (R26) in Diest, ter hoogte van de rotonde met de Leuvensestraat (N2) en de Leuvensesteenweg (N29). De bushaltes in beide rijrichtingen worden verhoogd aangelegd. De stad Diest plaatst na de werken bloembakken op de huidige haltehavens op de rotonde en voorziet de nieuwe bushokjes, de vuilnisbakken en de fietsenstallingen naast de bushaltes. De werken worden uitgevoerd door Wegen en Verkeer en duren tot eind september. Tijdens de werken blijft de Commissaris Neyskenslaan steeds open voor doorgaand verkeer. Ter hoogte van de Commissaris Neyskenslaan geldt ook een parkeerverbod.

> Volg de werken online

Aanleg twee nieuwe, verhoogde bushaltes

Wegen en Verkeer legt twee nieuwe bushaltes op de ring rond Diest verhoogd aan, ter hoogte van de rotonde met de Leuvensestraat en de Leuvensesteenweg. De stad Diest plaatst bloembakken op de huidige haltehavens, waar de letters BUS staan aangegeven. Samen met de stad Diest werd er beslist om een vijftal bomen op de Commissaris Neyskenslaan te verwijderen, in beide rijrichtingen. Zo kunnen de bushaltes volgens de wettelijke normen veilig worden geplaatst en aangelegd.

 

Commissaris Neyskenslaan open in beide rijrichtingen

De aannemer zal grotendeels in de bermen van de weg werken. Hierdoor blijft de Commissaris Neyskenslaan steeds open voor verkeer, in beide rijrichtingen. Langs de werfzone geldt een snelheidsbeperking van 30 km/u. Fietsers en voetgangers kunnen zich ook steeds verplaatsen via het voetpad. Wegen en Verkeer vraagt fietsers wel om af te stappen van de fiets, ter hoogte van de werfzone, en verder met de fiets aan de hand het voetpad verder af te wandelen.

 

Anderhalve maand parkeerverbod

De parkeerplaatsen ter hoogte van de huisnummers 116 t.e.m. 140 zullen tijdens de werken niet gebruikt kunnen worden. De garages met een oprit via de Commissaris Neyskenslaan zullen ook niet bereikbaar zijn met de wagen. Aan de overkant van de weg, in de rijrichting naar de rotonde, zal er ook een parkeerverbod gelden. Wegen en Verkeer excuseert zich voor dit ongemak en bedankt omwonenden om tijdens deze periode een alternatieve parkeergelegenheid te zoeken.