Overslaan en naar de inhoud gaan

Deel twee reiniging Limburgse carpoolparkings vrijdagnacht

Deel twee reiniging Limburgse carpoolparkings vrijdagnacht

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal in de nacht van 27 op 28 maart weer 4 carpoolparkings in Limburg reinigen. Om grondig en efficiënt te werk te kunnen gaan, geldt tijdens de reinigingswerken een parkeerverbod. De andere 5 carpoolparkings blijven beschikbaar als alternatief. Tijdens de reinigingen vorig weekend, moest geen enkel voertuig worden getakeld.

De reiniging gebeurt grotendeels met een grote borstelwagen. De hoekjes en kanten worden handmatig gereinigd. Om de parking efficiënt en doeltreffend te kunnen reinigen, is het belangrijk dat die volledig leeg is tussen 20.00 uur en 6.00 uur. Daarom kondigt het agentschap deze reinigingswerken intensief op voorhand aan. 

Afgelopen weekend werden 4,9 ton veegvuil van de parkeerplaatsen en 1,46 ton slib uit de afvoerkolken verwijderd op de 5 parkings samen.

Primeur: geen foutparkeerders 
Tijdens de reiniging op de 5 andere parkings, vorig weekend, moest de politie geen enkel voertuig laten takelen. Het coronavirus speelt daarin waarschijnlijk een factor, hoewel het aantal foutparkeerders de afgelopen jaren al slonk. Tijdens de reinigingsacties in oktober 2019 moesten in totaal nog 10 voertuigen worden gesleept op de 9 parkings.

Tijdens de nacht van vrijdag 27 op 28 maart 2020 zijn de volgende parkings aan de beurt:

Diepenbeek
Heusden-Zolder
Lummen 
Maasmechelen 

Alternatieve parkings beschikbaar tijdens reinigingswerken
Om de hinder te beperken, zal de aannemer op elke parking één nacht (20.00 uur - 06.00 uur) doorwerken. Door de opsplitsing in 2 reeksen blijven de andere, nabijgelegen carpoolparkings als alternatief beschikbaar voor de pendelaars. 

Omdat de carpoolparking van Maasmechelen relatief ver van de andere locaties ligt, voorziet het agentschap i.s.m. het gemeentebestuur een alternatief in Maasmechelen zelf. Deze carpoolers kunnen tijdens de reinigingswerken gebruik maken van de gemeentelijke parking langs de Kolenmijn Limburg-Maaslaan tegenover het voetbalstadion van Patro Eisden Maasmechelen. 

 

DOWNLOAD HIER MEER ACTIEFOTO'S