Overslaan en naar de inhoud gaan

De uitgestoken hand

De uitgestoken hand

Vanuit Agentschap Wegen en Verkeer proberen we standaardisatie en digitalisatie hoge prioriteit te geven. We stellen daarbij de Object Type Library (OTL) voorop, een bibliotheek waarin alle (infrastructuur)assets in onze publieke ruimte op een eenduidige manier worden gedefinieerd. Uiteraard beseffen we ook dat zo een grote (digitale) stap niet vanzelfsprekend is. In deze rubriek gaan we de komende nieuwsbrieven dan ook telkens de aandacht laten gaan naar één van onze beschikbare applicaties die u kunnen helpen bij het werken met de OTL.  

Deze standalone applicatie stelt gebruikers in staat om OTL-templates te maken in verschillende formaten, waaronder Excel en Autocad Map. Daarnaast kan je deze applicatie ook gebruiken om o.a. OTL subsets (Wat is een subset?) eenvoudig te visualiseren en relaties te leggen en te visualiseren vanuit verschillende formaten.
Tot slot wordt, waar relevant, ook steeds rekening gehouden met de gevraagde geometrie. Het Geometrie Artefact (Wat is het geometrie artefact?) is daarbij bepalend. Zo kan je meteen aan de slag met de juiste geometrie.

De OTL Wizard Tool is gratis te downloaden vanaf Github. Bovendien kan je ook de broncode bekijken in het geval je graag wil verder bouwen op wat reeds ter beschikking gesteld is.

Ga nu zelf ook aan de slag met de OTL Wizard Tool: download de tool hier en bekijk de handleiding hier.