Overslaan en naar de inhoud gaan

Craeybeckxtunnel (E19) afgesloten richting Antwerpen op 16 augustus van 22.00 tot 01.00 uur

Craeybeckxtunnel (E19) afgesloten richting Antwerpen op 16 augustus van 22.00 tot 01.00 uur

GA VOORBEREID OP WEG: VOLG DE GESIGNALEERDE OMLEIDING. CENTRUM VAN ANTWERPEN NIET BEREIKBAAR VIA N173 EN N1.

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert in de nacht van woensdag 16 op donderdag 17 augustus 2023 een inspectie uit in de Lode Craeybeckxtunnel. De tunnel van de E19 wordt vanaf 22 uur voor een drietal uur afgesloten in de richting van Antwerpen. Verkeer vanuit Mechelen/Brussel moet de snelweg verlaten via afrit 6 Wilrijk/Hoboken en volgt in alle richtingen een omleiding via de R11 en A12.

De tunnels op de Vlaamse hoofdwegen krijgen op regelmatige basis inspecties en onderhoudsbeurten. Om de hinder te beperken, gebeurt dat altijd 's nachts. In de Lode Craeybeckxtunnel vindt een technische inspectie plaats van 16 op 17 augustus voor de verlichtingsinstallatie. Het Vlaams Verkeerscentrum roept op om enkel de aangeduide omleiding te volgen, ook voor wie naar het centrum van Antwerpen wil. Bij een vorige tunnelsluiting koos een deel van de weggebruikers voor een route langs de Prins Boudewijnlaan/Elisabethlaan (N173) en de Grotesteenweg (N1), maar door de werken aan de N1 is daar geen doorgang mogelijk richting stad Antwerpen en de R1 richting Nederland.

Volg afrit Wilrijk-Hoboken = omleidingsroute C

Tijdens de tunnelsluiting richting Antwerpen verlaat alle verkeer de E19 via afrit 6 Wilrijk/Hoboken. Daar moet men links aanhouden en de rijstrook naar de Krijgsbaan (R11) en A12 volgen. Dat is omleidingsroute C. Wie de afrit richting Mortsel volgt, en zo naar het centrum van Antwerpen wil, loopt het risico vast te rijden op de werken aan de N1 Grotesteenweg.

Advies geldt ook bij tunnelsluiting van woensdag 6 september

In de nacht van 6 op 7 september gaat de Craeybeckxtunnel tussen 21.00 en 06.00 uur nogmaals dicht voor periodieke onderhoudssluiting. Zoals bij elke sluiting richting Antwerpen geldt ook dan de vaste omleidingsroute C via de R11 en A12. 

Meer info

Alle geplande tunnelsluitingen kan men steeds raadplegen op de website van het Vlaams Verkeerscentrum. Meer info over de werken aan de Grotesteenweg is beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/grotesteenweg.