Overslaan en naar de inhoud gaan

Cargovil Vilvoorde-Zemst-Grimbergen: Nieuwe lagen asfalt voor Woluwelaan (R22) tussen rotondes Mechelsesteenweg en Verbrande brug

Cargovil Vilvoorde-Zemst-Grimbergen: Nieuwe lagen asfalt voor Woluwelaan (R22) tussen rotondes Mechelsesteenweg en Verbrande brug

Wegen en Verkeer start vanaf maandag 12 april, tijdens de tweede paasweek met asfalteringswerken op de Woluwelaan (R22) tussen rotonde Mechelsesteenweg (N1) in Vilvoorde en rotonde Verbrande brug in Grimbergen aan de Cokeriestraat. De werfzone loopt over de gemeenten Grimbergen, Zemst en Vilvoorde. De aannemer werkt een tiental dagen lang over een afstand van ongeveer 1700 meter tot 23 april.

Vernieuwen van onderlaag en bovenlaag asfalt

De aannemer vernieuwt in drie fasen de onderlaag en de bovenlaag asfalt op het hele traject op de Woluwelaan en op 1 rotonde van de Woluwelaan met de Willem Dreeslaan en J. Monnetlaan. (zie rode zone op het kaartje hieronder of wat groter op de webpagina).

Nieuwe lagen asfalt voor Woluwelaan tussen rotondes Mechelsesteenweg en Verbrande brug

De twee linkse blauwe rotondes bestaan uit betonverharding en worden niet meegenomen in de werf. Ook de rotonde aan de Mechelsesteenweg (N1) is nog in goede staat en wordt nu niet vernieuwd. Deze rotonde nu meenemen in de werken zou voor veel hinder zorgen omdat er verderop nog andere werken zijn op de Woluwelaan door Wegen en Verkeer (in Machelen en Eppegem) en De Werkvennootschap (in Vilvoorde).

Bedrijven Cargovil steeds bereikbaar en opheffing + 3,5 ton tonnagebeperking aan Havendoklaan 

Alle bedrijven van Cargovil blijven tijdens de werken bereikbaar doordat de asfaltering in 3 fasen uitgevoerd wordt. De rotonde aan kruispunt Woluwelaan met de Willem Dreeslaan en J. Monnetlaan wordt in twee fasen geasfalteerd, zodat beide transportbedrijven aan de rotonde nog kunnen in- en uitrijden tijdens de werken. Er geldt een plaatselijk parkeerverbod. Fietsers en voetgangers kunnen hun weg gewoon verder zetten. Vlaamse Vervoersmaatschappij De Lijn zorgt voor tijdelijke bushaltes waar nodig (www.delijn.be). Voor doorgaand autoverkeer geldt een plaatselijke omleiding via de Mechelsesteenweg (N1) naar de Woluwelaan (R22). Aan de Havendoklaan wordt de tonnagebeperking van + 3,5 ton tijdelijk opgeheven, zodat zwaar verkeer het industrieterrein kan bereiken.