Overslaan en naar de inhoud gaan

Bypass met voet- en fietsoversteekplaats op Luikersteenweg (N715) in Lommel

Bypass met voet- en fietsoversteekplaats op Luikersteenweg (N715) in Lommel

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werkt vanaf maandag 5 juni 2023 aan de bypass die het verkeer komende van Leuken richting de Luikersteenweg leidt. In de bypass komt een voetgangers- en fietsoversteek om de zichtbaarheid en veiligheid van actieve weggebruikers op het kruispunt te verhogen. De werken duren een 3-tal weken.

Veilige oversteek aan kruispunt Leuken x Luikersteenweg

Het fietspad aan de bypass, vlak voor het kruispunt, wordt verwijderd. Fietsers kunnen zich voortaan naar het kruispunt begeven via de nieuwe, dwarse oversteekplaats middenin de bypass. Door de herinrichting zullen fietsers slechts op één punt de rijweg kunnen oversteken en dat maakt het kruispunt leesbaarder voor gemotoriseerd verkeer dat een rechtsafslaande beweging maakt.

De voetgangersoversteek blijft behouden, maar schuift wel enkele meters op richting Leuken. Aan het kruispunt komt er nog een ruime opstelzone voor fietsers en het fietspad wordt plaatselijk vernieuwd. Op het einde van de bypass zal er een wachtzone voorzien worden voor autoverkeer dat de Luikersteenweg wilt oprijden. 

De werken starten maandag 5 juni 2023 en duren een 3-tal weken. 

Minderhinder-maatregelen: bypass afgesloten, verkeer rond de werfzone, snelheidsbeperking

Tijdens de werkzaamheden gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker. 

Fietsers en voetgangers worden rond de werfzone geleid. 

De bypass van Leuken richting de steenweg wordt tijdens de werken afgesloten. Rechts afslaan is mogelijk na de verkeerslichten. Tijdens de werken kan er niet geparkeerd worden in de werfzone. Er geldt een plaatselijke snelheidsbeperking van 30 km per uur.

Weersgevoelig
Asfalt- en wegenwerken zijn weersgevoelig. De planning kan steeds wijzigen.