Overslaan en naar de inhoud gaan

Brug Meerskant over E17 in Laarne blijft dicht voor gemotoriseerd verkeer

Brug Meerskant over E17 in Laarne blijft dicht voor gemotoriseerd verkeer

De brug van de Meerskant over de E17 in Laarne die sinds donderdag 21 december afgesloten is voor gemotoriseerd verkeer blijft voor onbepaalde tijd afgesloten. Na grondige inspectie door het Agentschap Wegen en Verkeer blijkt er ernstige, structurele schade te zijn en is het niet veilig gemotoriseerd verkeer over de brug te laten rijden. Om de schade te herstellen zijn omvangrijke werken nodig die niet onmiddellijk kunnen uitgevoerd worden. Een timing voor deze werken is er op dit moment nog niet. Agentschap Wegen en Verkeer zal wel een veilige doorgang voor fietsers en voetgangers voorzien.

Structurele schade

Na grondige inspectie van de brug van de Meerskant blijkt er meer aan de hand te zijn met de brug dan een beschadigde voeg. Er werd ernstige schade vastgesteld aan het landhoofd van de brug. Dit kan bij belasting van de brug leiden tot stabiliteitsproblemen, grotere schade en zou de veiligheid op of onder de brug in het gedrang kunnen brengen. Het is daarom niet veilig om nog gemotoriseerd verkeer over de brug te laten passeren tot deze problemen zijn aangepakt.

Ingrijpende werken

Om de schade aan te pakken zijn ingrijpende werken nodig. Het agentschap zal nu, in overleg met de lokale overheden, bekijken wat de mogelijkheden zijn om de brug te herstellen of te vernieuwen en in welke vorm. Een timing voor deze werken is er nu nog niet.

Omleidingen blijven gelden

De brug blijft afgezet voor gemotoriseerd verkeer. Voor voetgangers en fietsers engageert het agentschap zich om wel een beveiligde doorgang te voorzien. Fietsers moeten wel afstappen en te voet de brug oversteken.

Voor gemotoriseerd verkeer is een omleiding voorzien via de gemeentewegen in de buurt. Aan de noordzijde van de brug is de Meersakkerstraat afgesloten voor doorgaand verkeer. Dat verkeer rijdt om via de Dendermondesteenweg (N445). Aan de zuidzijde van de brug is de weg afgesloten vanaf het kruispunt met Meerskant en de Lagen Heirweg. Hier wordt het verkeer omgeleid via de Lagen Heirweg en de Bulstraat naar de Dendermondse Steenweg (N445).

omleiding afsluiting brug Meerskant Laarne-Destelbergen