Overslaan en naar de inhoud gaan

Bovelingenstraat (N743) in Heers twee weken onderbroken vanaf 30 maart

Bovelingenstraat (N743) in Heers twee weken onderbroken vanaf 30 maart

Het Agentschap Wegen en Verkeer plaatst vanaf woensdag 30 maart watergreppels langs de rijweg op de Bovelingenstraat (N743). Bij hevige regenval bleef het water op de rijweg staan, wat voor gevaarlijke situaties zorgde. De werken in Heers kaderen binnen het programma Mobiliteit Innovatief Aanpakken, kortweg MIA. Vanaf de zijstraat Eskensstraat tot voor het kruispunt met de Batsheersstraat zal door de werken de weg onderbroken zijn voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers kunnen de vrijliggende fietspaden blijven gebruiken.

Met Mobiliteit Innovatief Aanpakken (MIA) wil minister Peeters vanuit Vlaanderen sneller werk maken van de uitvoering van infrastructurele ingrepen om zo de verkeersveiligheid te verbeteren. Ultieme streefdoel is om te komen tot nul verkeersslachtoffers. Om de MIA-aanpak te testen lopen er proefprojecten in Limburg en West-Vlaanderen. In Limburg gaat om zo’n 50 projecten. Meer info op www.vlaanderen.be/mia. 

Aanleg watergreppels in Bovelingenstraat

Bij hevige regenval bleef het water op de rijweg staan in de Bovelingenstraat. Omdat dit zorgt voor gevaarlijke situaties legt AWV aan beide zijden van de weg een watergreppel aan. De werken gebeuren in de zone vlak na de Eskensstraat tot voor het kruispunt met de Batsheersstraat.

Minderhinder-maatregelen: omleiding voor alle gemotoriseerd verkeer

De werken starten op woensdag 30 maart en duren ongeveer twee weken. Tijdens de hele duur van de werken wordt de Bovelingenstraat onderbroken voor alle gemotoriseerd verkeer. Er is een lokale omleiding voorzien via de omliggende gemeentewegen in Opheers. Fietsers kunnen de vrijliggende fietspaden blijven gebruiken.

Weersgevoelig

Opgelet: wegenwerken zijn steeds afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen.