Overslaan en naar de inhoud gaan

Bouw nieuwe Verapazbrug gaat volgende fase in: werken schuiven op naar zuidkant van Muidelaan

Bouw nieuwe Verapazbrug gaat volgende fase in: werken schuiven op naar zuidkant van Muidelaan

R40 / GENT

De toekomstige Verapazbrug zal de Muidelaan over het Handelsdok verbinden met de Afrikalaan. Dat begint nu visueel ook duidelijk te worden. De noordelijke brug is gebetonneerd en in het voorjaar van 2025 is de zuidelijke brug aan de beurt. Ook aan de Muidelaan wordt volop verder gewerkt. Vanaf 14 oktober tot begin april 2025 wordt gewerkt op de zuidkant van de weg. Gemotoriseerd verkeer schuift op naar de noordkant van de Muidelaan, fietsers volgen omleidingen naargelang hun bestemming.

Werken op Muidelaan gaan verder

De fasewissel wordt doorgevoerd op maandag 14 oktober. Als de weersomstandigheden meevallen, wordt er gemikt op begin april 2025 om deze fase af te ronden. Er wordt gewerkt op de zuidkant van de Muidelaan, tussen de Voormuide en de oude grindbakken langs het Handelsdok. Eerst wordt er een archeologisch onderzoek uitgevoerd en daarna starten de rioleringswerken. Dan volgt de heraanleg van de wegen, de voet- en fietspaden en de groenzones.

Aangepaste fietsomleidingen

Voetgangers kunnen de werfzone passeren via het pad langs de woningen. Op basis van de bestemming volgen fietsers omleidingen via de Justus de Harduwijnlaan, Meerhem, Dok-Noord of de Millinocketstraat. Voor het gemotoriseerd verkeer verandert er niet zo veel. Verkeer rijdt nu op de noordkant van de Muidelaan.

Parking Dok-Noord

De Sassevaartstraat en de Jacob Obrechtstraat zijn tijdens de werken volledig afgesloten. Er kan dus niet meer geparkeerd worden in deze straten. Bezoekers van winkelcentrum Dok-Noord kunnen de ondergrondse parking enkel nog bereiken via Dok-Noord 4.