Overslaan en naar de inhoud gaan

Bouw fiets- en faunapassage Vossenberg start volgende week op Europalaan N771 Dilsen-Stokkem

Bouw fiets- en faunapassage Vossenberg start volgende week op Europalaan N771 Dilsen-Stokkem

Bouw fiets- en faunapassage Vossenberg start volgende week op de Europalaan

Het Agentschap Wegen en Verkeer legt vanaf dit najaar een fiets- en faunapassage aan op de Europalaan (N771) in Dilsen-Stokkem, in samenwerking met het Agentschap Natuur en Bos en het departement Omgeving. De Europalaan zal daardoor vanaf 21 september 2020 een half jaar onderbroken zijn tussen Opoeteren en Dilsen voor alle verkeer. Fietsers op de fietssnelweg F75 (oud kolenspoor) kunnen wel nog voorbij de werf rijden. 

De start van deze werken was initieel begin september voorzien. Een probleem bij de levering van de betonnen brugelementen gooide toen echter nog roet in het eten. Er werd intussen een oplossing gevonden waardoor de aannemer toch nog in september kan aanvangen. 

De eerste voorbereidende werken (o.a. rooiwerken,...) werden voor de zomer al uitgevoerd in de bermen langs de Europalaan. Ook in de bocht met de Pannenhuisstraat werden twee veilige fietsoversteken aangelegd, om de fietsverbinding met Dilsen-centrum te verbeteren.

De Vlaamse Overheid investeert 3 miljoen euro in deze fietsveilige en ecologisch waardevolle infrastructuur (Wegen en Verkeer 1,5 miljoen euro, Natuur en Bos 0,75 miljoen euro en Departement Omgeving 0,75 miljoen euro).  

Europalaan half jaar onderbroken tussen Opoeteren en Dilsen
De infrastructuurwerken aan de fiets- en faunapassage op de Europalaan starten op maandag 21 september 2020. De Europalaan zal daarbij ongeveer een half jaar onderbroken zijn voor gemotoriseerd verkeer en fietsers tussen Opoeteren en Dilsen. Daarvoor wordt een omleiding voorzien via Neeroeteren. Voor de fietsers blijft het traject van de voormalige spoorwegbedding (F75) voorlopig wel open. Ter hoogte van de werkzone wordt er een veilige passage voorzien.

Verderop aan de Kantonsweg wordt op dit moment ook een nieuwe fietsbrug gebouwd door de gemeente Dilsen-Stokkem en de Provincie Limburg. Daar is het kolenspoor plaatselijk afgesloten voor fietsers.

Alle info op www.wegenenverkeer.be/dilsen-stokkem 

Bouw fiets- en faunapassage Vossenberg start volgende week op de Europalaan