Overslaan en naar de inhoud gaan

Boutersem: verhoogde perrons voor bushaltes en nieuwe middenberm op Leuvensesteenweg

Boutersem: verhoogde perrons voor bushaltes en nieuwe middenberm op Leuvensesteenweg

Vanaf maandag 20 maart werkt een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer op de Leuvensesteenweg (N3) in Boutersem aan het kruispunt met de Aarschotsebaan. Een aannemer legt aan beide bushaltes ‘Jagershof Boutersem’ verhoogde perrons aan, waarbij het fietspad achter de bushalte loopt. Een deel van de linkse afslagstrook wordt ingenomen om twee middeneilanden aan te leggen. Zo ligt er dan ter hoogte van het kruispunt met de Aarschotsebaan een middenberm met lichte asverschuiving. De werken duren een 6-tal weken tot 28 april. Er wordt in 2 fasen kant per kant gewerkt, waarbij fietsers op het ingenomen rijvak een aparte fietscorridor krijgen.

> Bekijk het ontwerpplan

Aarschotsebaan in de tweede fase afgesloten

Het doorgaand verkeer op de Leuvensesteenweg (N3) wordt geregeld met tijdelijke verkeerslichten en kan in beide richtingen blijven doorrijden via versmalde rijstroken.  In de tweede fase van de werken wordt tijdelijk de Aarschotsebaan afgesloten en geldt er voor omwonenden een korte lokale omleiding via de Heidestraat en Eksterstraat.

Binnen de werfzone geldt een parkeerverbod. Tijdens de werken kunnen omwonenden hun inrit beperkt bereiken.  De aannemer zal tijdelijke steenslag voorzien en verwittigt de bewoners tijdig wanneer de oprit niet toegankelijk zal zijn.

Grondige herinrichting op lange termijn

Op langere termijn plant Wegen en Verkeer een grondige herinrichting van de steenweg in Boutersem. De doortocht van Roosbeek verloopt in verschillende fasen en zones.
We voorzien onder andere vrijliggende fietspaden en een veilige omgeving, waar we de snelheid opnieuw kunnen verhogen tot 70 km/u.  In afwachting van de volledige herinrichting van dit deel van de Leuvensesteenweg worden de bushaltes en de middenberm via extra middelen uit relance versneld aangepast. Omwonenden worden in april nog uitgenodigd voor een infomarkt over de eerste twee zones binnen het project.