Overslaan en naar de inhoud gaan

Bodemonderzoek voor de fiets- en voetgangersbrug aan kruispunt Elfde-Liniestraat met Grote Ring

Bodemonderzoek voor de fiets- en voetgangersbrug aan kruispunt Elfde-Liniestraat met Grote Ring

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert van maandag 20 tot en met vrijdag 24 november voorbereidende werken uit in de omgeving van de toekomstige fiets- en voetgangersbrug aan het kruispunt van de Gouverneur Verwilghensingel (R71) met de Elfde-Liniestraat in Hasselt. Buiten de spitsuren gaat er enige hinder zijn op de Grote Ring en de zijwegen.   

De toekomstige fiets- en voetgangersbrug gaat steunen op paalfunderingen die zo'n 10 meter diep in de grond geboord worden. AWV onderzoekt de locaties van de paalfunderingen en de nutsleidingen op eventuele ondergrondse obstakels. Waar nodig kan AWV dan al voorbereidende werken uitvoeren voor de effectieve constructie van de nieuwe oversteek. 

In de zones waar de werken verkeershinder veroorzaken, werkt AWV enkel buiten de spitsuren (tussen 9u en 15u). Het gaat om de zijweg van de Gouverneur Verwilghensingel die in de week van maandag 20 tot en met vrijdag 24 november enkele uren afgesloten kan zijn. De handelszaken blijven steeds bereikbaar via de Elfde-Liniestraat en de Scheepvaartkaai. Op de Grote Ring neemt de aannemer enkele uren één rijstrook in. In de berm, waar verkeer geen hinder ondervindt, werkt de aannemer gedurende de hele dag.

Comfortabel en veilig de Grote Ring oversteken 

De fietsbrug komt over de Gouverneur Verwilghensingel, ten westen van het kruispunt met de Elfde-Liniestraat. De aanrijstroken met lichte hellingsgraad zorgen voor comfortabel fietsen en wandelen van en naar de schoolomgevingen aan de zuidzijde en de functies ter hoogte van Quartier Canal aan de noordzijde van de Gouverneur Verwilghensingel. Voor voetgangers komen er shortcuts via afzonderlijke trappen.

Meer info over de werken: www.wegenenverkeer.be/voet-fietsbrug-hasselt