Overslaan en naar de inhoud gaan

BIM Q&A 17/12

BIM Q&A 17/12

De 2e editie van het online BIM Q&A event ging door op 17 december 2020.  Bedankt voor uw talrijke aanwezigheid, BIM4INFRA wordt duidelijk in praktijk gezet. Een digitale editie betekent ook dat we alles digitaal ter beschikking hebben. We begrijpen dat u misschien nog even een paar dingen wil opnieuw beluisteren, bepaalde sessies niet kon volgen, of misschien was u er niet bij. Niet getreurd, op onze website kan u alle webinars terug raadplegen. Hier kun je alles rustig herbekijken of herbeluisteren wanneer het jou uitkomt.

Veel kijk- en luisterplezier en laat je inspireren.

Welkomstwoord

In deze webinar overloop Natasha Blommaert het programma van de BIM Q&A

Lancering OTL Versie 1.0

In deze webinar huldigt Raf Vanlathem de eerste versie van de OTL in. Hij bespreekt hierin de basisprincipes, wat wel en wat niet is opgenomen in de OTL, hoe de OTL er in de toekomst zal gaan uitzien en als laatste focust hij op de OTL tool.

Versies van de OTL en hun backwards compatibiliteit

Joost De Weghe gaat in deze webinar dieper in op de backwards compatibility en hoe dat in praktijk precies in zijn werk zal gaan.

Nieuwe versies van de BIM-standaarddocumenten

Er zijn een aantal nieuwe versies van de de BIM-/CAD-standaarddocumenten gepubliceerd. Timo Nuttens overloopt de belangrijkste wijzigingen van de instructiebundel, het topografisch legendeboek en het BIM-uitvoeringsplan.

Hoe omgaan met ID’s? Local ID’s vs. AWV ID’s

Hoe moet er omgegaan worden met ID's? Joris Hoogeboom start in deze webinar met een overzicht van alle mogelijke ID's, vervolgens bekijkt hij aan de hand van een aantal scenario's hoe die ID's vorm moeten gegeven worden. Dit wordt ook nog eens geïllustreerd d.m.v. een demo.

Mapping posten standaardbestek 250

In deze webinar gaat Raf Vanlathem dieper in op de mapping van de posten van SB250 op de OTL.

Brainstorm rond geometrie (interactieve sessie)

In deze webinar brainstormt Maxim Broos samen met jullie rond geometrie. 
Wie graag zijn inbreng nog doet, kan dat doen via deze google form: 

https://forms.gle/wkBym5ZK19MooKRG8 

 

Slotwoord

In deze webinar blikt Natasha Blommaert even vooruit op 2021.