Overslaan en naar de inhoud gaan

BIM Nieuwsbrief - september 2019

BIM Nieuwsbrief - september 2019

BIM-protocol

BIM-protocol en BIM-uitvoeringsplan voor infrastructuurprojecten 

Het belang van BIM (digitaal samenwerken in de bouwsector) groeit, ook voor infrastructuurprojecten. Als wegbeheerder willen wij hierin richtinggevend zijn voor het samenwerken tijdens de studie en uitvoering van projecten. Om het gebruik van intelligente informatiemodellen in de wegenbouw te ondersteunen, de samenwerking te faciliteren en meer uniformiteit binnen een BIM-proces te brengen, heeft AWV een BIM-protocol en BIM-uitvoeringsplan opgesteld voor infrastructuurprojecten.

Om met BIM een kwalitatief resultaat te behalen, dienen de verschillende partners binnen een bouwproject nauw samen te werken. Dit vraagt om een vlotte communicatie en duidelijke afspraken die per project omschreven en gebundeld worden in een BIM-protocol en een BIM-uitvoeringsplan. 

Het BIM-protocol vormt de basis voor elk BIM-project van AWV. De algemene visie, richtlijnen en afspraken in dit BIM-protocol zijn algemeen geldig voor alle AWV BIM-opdrachten. Dankzij deze basis zorgen we voor de nodige uniformiteit in onze BIM-opdrachten. De projectspecifieke invulling en praktische afspraken per project worden verder gedetailleerd in het bijhorende BIM-uitvoeringsplan dat per project wordt opgemaakt. 

Dit BIM-protocol voor infrastructuurprojecten is opgesteld met het Belgisch BIM-protocol, opgesteld door het Technisch Comité BIM & ICT van het WTCB in samenwerking met de Cluster BIM, als vertrekbasis. Ook dank aan de vele interne experten en externe projectpartners voor hun inbreng om mee dit BIM-protocol tot stand te brengen.

BIM Uitvoeringsplan

Op weg met het AWV BIM-protocol en BIM-uitvoeringsplan

We stellen het BIM-protocol voor infrastructuurprojecten beschikbaar als PDF-versie en als een bewerkbaar sjabloon (Word-document) dat als basis voor andere infrastructuurprojecten kan gebruikt worden.

Ook het BIM-uitvoeringsplan wordt als sjabloon ter beschikking gesteld, met de nodige bijlagen, als inspiratiebron voor andere opdrachtgevers van  infrastructuurprojecten. 

Geef jouw input

We hopen ook van jullie feedback te krijgen op het BIM-protocol en BIM-uitvoeringsplan voor infrastructuur of onze andere bestekteksten rond  BIM. 

Save the date! AWV op weg met BIM

Benieuwd om meer te weten over onze de implementatie van BIM en hoe je ermee aan de slag kan gaan?

Op woensdag 13 november 2019 organiseert AWV een infodag "AWV op weg met BIM" voor al zijn partners. BIM in de wegenbouw wat betekent het voor u als aannemer, studiebureau, consultancy bedrijf of softwareleverancier? We brengen u o.a. praktische toelichtingen over ons OTL: het gebruik ervan en de implementatiemogelijkheden. 

Deze infodag vindt plaats in het Virginie Lovelinggebouw in Gent. Hou onze website in het oog voor volgende berichtgeving, maar blokkeer alvast deze datum in uw agenda. 

Blijf op de hoogte 

Op de pagina www.wegenenverkeer.be/bim vindt u meer info rond BIM @ AWV terug. 

Deel deze nieuwsbrief gerust met uw collega’s, kennissen enz. Nodig ze uit om zich ook in te schrijven op onze toekomstige nieuwsbrieven via www.wegenenverkeer.be/bim, zo blijven ook zij als eerste op de hoogte van onze BIM initiatieven.