Overslaan en naar de inhoud gaan

BIM Nieuwsbrief - december 2019

BIM Nieuwsbrief - december 2019

BIM Awards 2019

Op 5/12/2019 vonden de BIM Aawards 2019 van Bouwkroniek plaats in Brussel. Met trots mogen we jullie melden dat we twee Awards in de wacht konden slepen.

In de categorie 'Infrastructuurprojecten' konden we onze nominatie omzetten in de Zilveren Award en in de categorie 'innovatief project' kaapten we met ons OTL de hoofdprijs weg! 

We zijn enorm trots op deze Awards, ze tonen immers aan dat we erkend worden in het standaardisatiewerk waar we mee bezig zijn en dat we beloond worden om BIM te integreren in onze projecten.

AWV op weg met BIM-dag 13/11/2019

We hadden er lang naar uitgekeken, maar de infodag 'AWV op weg met BIM' zit er op. Het was een heel gevarieerde dag met verschillende praktische toelichtingen en keynote speeches.

De dag kort samengevat

We hebben onze visie geconcretiseerd door bepaalde BIM-toepassingen te gaan beschrijven in onze bestekteksten.  We gaven samen vorm aan de OTL die werd opgesteld en BIM voor infrastructuurwerken mogelijk maakt. De OTL als datastandaard werd toegelicht: wat is het precies, hoe kan je het implementeren en hoe kan je er mee aan de slag in Civil3D en Revit kwamen o.a. aan bod. Op onze infostand kon je terecht met jouw persoonlijke vragen. 

Daarnaast werd ook toegelicht welke lessen we getrokken hebben uit onze pilootprojecten en hoe BIM kan gebruikt worden voor riool asset management bij Aquafin. Er waren ook enkele inspirerende keynote speeches te horen over waarom BIM als methodiek dé toekomst wordt in de infrastructuursector.

Bekijk hier de presentaties

Bekijk hier enkele sfeerbeelden

Alle feedback is welkom

Hoe kunnen we het beter doen in de toekomst ? Laat het ons weten !

Feedback OTL

Feedback BIM-protocol/BIM-uitvoeringsplan

Blijf op de hoogte 

Op de pagina www.wegenenverkeer.be/bim vindt u meer info rond BIM @ AWV terug. Schrijf je zeker in op onze nieuwsbrief, zo blijf je automatisch op de hoogte over alle nieuwe informatie.