Overslaan en naar de inhoud gaan

BIM Nieuwsbrief - april 2020

BIM Nieuwsbrief - april 2020

Pitch-day 10 maart 2020

Op 10 maart was het Pitch-day. Met een opkomst van 25 deelnemers en 8 pitches van software- en consultancyfirma’s die aan de slag gaan met de implementatie van de OTL, kan er van een geslaagde eerste editie gesproken worden. Dit initiatief zouden we graag uitbreiden naar de volledige sector, zodat iedereen op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen in de OTL, de implementatie van BIM en de lessons learned. Daarom zullen we op regelmatige tijdstippen BIM Q&A’s organiseren, waar we al jullie vragen graag publiek beantwoorden. 

We begonnen 10 maart met een presentatie over de laatste evoluties omtrent de OTL. Daarin hadden we het onder meer over het inhoudelijke aspect van de OTL, maar ook over de OTL vs. OSLO, de publicatieomgeving, het OTL-metamodel, bestandsformaten die we willen supporteren en de technische specificaties van data-uitwisseling. Als laatste gaf AWV nog een aantal opportuniteiten aan voor verdere (software)ontwikkeling. 

Tijdens het tweede deel van het voormiddagprogramma kwam Peter Ingels van Autodesk de ontwikkelingen van Civil3D toelichten in het kader van de OTL. Zo gaf hij een inkijk in de volgende country kit voor Civil 3D. In de volgende release van Civil 3D heeft Autodesk gepland om dynamo scripts, tooling i.v.m. beperkt/project OTL, een online handleiding voor OTL conforme Subassemblies en tooling voor input van complexe data types te voorzien.  

‘s Middags stonden er 8 pitches op het programma, waarin verschillende software- en consultancy firma’s hun implementatievoorstellen presenteerden. We hebben hier heel wat van opgestoken en hopen dat jullie verder kunnen met de geleverde input. We wensen jullie alvast veel succes met de toekomstige ontwikkelingen. 

Kon je er niet bij zijn? Geen nood! de presentaties zijn vanaf nu terug te vinden op onze website

Werkt u niet met Autodesk software? Bent u een andere software leverancier? Heeft u vragen over de implementatie van de OTL in andere softwarepakketten? Meer info: https://wegenenverkeer.be/otl of via TeamBim@verzendlijst.wegenenverkeer.be.   

Neem deel aan dit onderzoek naar de BIM-maturiteit in onze sector

Hoe digitaal is jouw wegenbouwbedrijf? Hoe ver sta je in de implementatie van BIM? Is het nieuw, ben je in verkennende fase, in opstart of heb je al enkele stappen ondernomen? Wij willen het weten!

Om hiervan een beter beeld te krijgen is er een samenwerking opgestart tussen de Universiteit Antwerpen en het Agentschap Wegen en Verkeer. Aan de hand van een enquête willen we graag de BIM-maturiteit in onze sector in kaart brengen. Elke mening omtrent de komst van het BIM-gericht werken in de (wegen)bouwsector is voor ons belangrijk! 

Alvast bedankt voor uw hulp

Vul de enquête hier in!

 

We zijn genomineerd!

Heugelijk nieuws! Na onze 2 trofeeën op de BIM Awards zijn we nu genomineerd voor zowel de Geospatial Awards als de Publica Awards. 

Wil je ons de kans geven om op de dag van de uitreiking ons project nog wat meer in de kijker te zetten via een Pecha-Kucha presentatie? 

Stem dan zeker op onze inzendingen. 

Dat doe je door op bovenstaande knop te klikken en te stemmen op “Object typen bibliotheek - Agentschap Wegen en Verkeer Awv” in de categorieën Mobility, urban development & infrastructure en Technology. 

(tip: ctrl + f om makkelijker te zoeken op de pagina)

BIM Q&A met AWV

We willen nog meer inzetten op samenwerking met al onze partners. Noteer daarom alvast volgende data* in jullie agenda:

  • 19/05/2020
  • 14/09/2020
  • 24/11/2020

We maken deze dagen vrij om op al jullie vragen te antwoorden.

Meer praktische info volgt later. 

*Omdat we de verdere evolutie van de Corona Crisis moeilijk kunnen inschatten, zijn bovenstaande data onder voorbehoud.