Overslaan en naar de inhoud gaan

Beveiliging aansluiting Schansvijverstraat met Koolmijnlaan (N72)

Beveiliging aansluiting Schansvijverstraat met Koolmijnlaan (N72)

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) past vanaf 20 juni 2022 de aansluiting van de Schansvijverstraat op de Koolmijnlaan aan. De nieuwe aansluiting komt loodrecht op de Koolmijnlaan. De aanpassing kadert binnen programma Mobiliteit Innovatief Aanpakken, kortweg MIA.  De werken zullen drie weken duren. 

Verkeersveiligheid staat hoog bovenaan de prioriteitenlijst. Met MIA wil AWV versneld gevaarlijke locaties op gewestwegen wegwerken en het gebruik van de fiets stimuleren. Het gaat om gekende verkeersonveilige punten die al langer op de agenda staan, zoals fietspaden verbreden, rijwegen vernieuwen, oversteekpunten beveiligen of kruispunten herinrichten.

Om de MIA-aanpak te testen lopen er proefprojecten in Limburg en West-Vlaanderen. In Limburg gaat het over zo’n 50 projecten. Meer info op www.vlaanderen.be/mia. 

Veiliger kruispunt 

Eén van de bestaande aansluitingen wordt verbreed tot een nieuwe loodrechte aansluiting. Deze ingrepen zorgen ervoor dat verkeer snelheid moet verminderen om de Schansvijverstraat te kunnen inslaan. Bijgevolg wordt de situatie voor fietsers ook veiliger. Zij moeten nu rekening houden met één in- en uitrit.

Minderhinder-maatregelen

De werken starten maandag 20 juni en zullen 15 werkdagen duren. Tijdens de werken gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. De aansluiting Schansvijverstraat zal de volledige termijn van de werken afgesloten zijn ter hoogte van de Koolmijnlaan/Heppensesteenweg. Omrijden kan via de Oosthamsesteenweg. Het fietsverkeer blijft mogelijk via de bestaande fietspaden.

Weersgevoelig

Opgelet: wegenwerken zijn steeds afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen.