Overslaan en naar de inhoud gaan

Beurtelings verkeer tijdens nachtelijke asfaltwerken Tournebride

Beurtelings verkeer tijdens nachtelijke asfaltwerken Tournebride

De werken op het kruispunt Tournebride (N78) x Reistraat in Lanaken naderen hun einde. Op vrijdag 24 juni 2022 voert het Agentschap Wegen en Verkeer asfaltwerken uit in de werfzone. Daarbij zal plaatselijk beurtelings verkeer gelden op de gewestweg. Om de hinder voor verkeer te beperken wordt het werk ‘s avonds en ‘s nachts uitgevoerd.

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwde het kruispunt van de N78 Tournebride met de Reistraat in Lanaken. Het kruispunt kreeg een veilige fietsoversteekplaats en toegankelijke bushaltes. Het fietspad van de N78 richting het centrum werd een vrijliggend dubbelrichtingsfietspad. Ook wordt er extra groen voorzien. De vernieuwing beoogt meer comfort en veiligheid voor (schoolgaande) fietsers en voetgangers.
 
De werken naderen eerstdaags hun einde. Eind deze weken worden de laatste asfalteringen uitgevoerd. Nadien volgen nog enkele afwerkingen in de omgeving. 
 
De aansluiting met de Reistraat begin juni reeds opengesteld voor verkeer. 

Minderhinder-maatregelen: nachtwerk en beurtelings verkeer

Deze week worden ‘s nachts nog de galgpalen van de verlichte oversteek geplaatst. Dit gebeurt met tijdelijke verkeerslichten, waardoor gemotoriseerd verkeer steeds beurtelings mogelijk blijft.
 
De asfaltwerken zijn gepland in de nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 juni 2022. De toplaag asfalt wordt aangelegd op de vernieuwde aansluiting van de Reistraat aan Tournebride, en op de nieuwe bushaltes. Ook het fietspad in de richting van Neerharen wordt geasfalteerd.  De aannemer werkt vanaf 19 uur ‘s avonds tot 7 uur ‘s ochtends.
 
Tijdens de nachtelijke werken is de aansluiting van de Reistraat niet beschikbaar voor verkeer van/naar Tournebride. Lokaal verkeer volgt een omleiding via de Verbindingslaan.
 
Om de werken veilig uit te voeren, neemt de aannemer een rijstrook van Tournebride in tijdens de nachtelijk werken. Verkeer op de gewestweg kan de werken beurtelings passeren over de andere rijstrook, via tijdelijke verkeerslichten. 
 
Fietsers kunnen de werken steeds veilig voorbijrijden.

Weersafhankelijk

Opgelet: infrastructuurwerken zijn steeds afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. De planning kan dus nog steeds wijzigen.