Overslaan en naar de inhoud gaan

Betonherstellingswerken op Leuvensesteenweg

Betonherstellingswerken op Leuvensesteenweg

Het Agentschap Wegen en Verkeer start vanaf 3 augustus met herstellingswerken aan het beton op de Leuvensesteenweg (N2) in Zaventem, na het kruispunt met de Mechelsesteenweg (N227), tussen de Burggrachtstraat en de Sint-Martinusweg, over een afstand van 500 meter. De betonherstellingswerken worden gefaseerd uitgevoerd en duren tot 31 augustus. Er wordt een alternatieve route opgesteld zodat doorgaand verkeer niet langs de werfzone moet rijden. Zij rijden via de Weiveldlaan en de Sterrebeekstraat om de Leuvensesteenweg opnieuw te bereiken.

Afsluiting Leuvensesteenweg afgestemd op werken van  De Werkvennootschap

De werken worden uitgevoerd tussen 3 en 31 augustus. De Werkvennootschap voert al omvangrijke werken op het kruispunt van Woluwedal (R22) met de Leuvensesteenweg. Lees er meer over via www.werkenaandering.be/f202. De aansluiting van de Leuvensesteenweg met Woluwedal werd al afgesloten sinds 2 juni. Daardoor is er minder doorgaand verkeer op de Leuvensesteenweg tussen Woluwedal en Nossegem. Wegen en Verkeer kiest er daarom voor om deze herstellingswerken in de maand augustus uit te voeren.

Alternatieve route om rond werf te rijden

De aannemer werkt in twee fases, waarbij het verkeer steeds via tijdelijke verkeerslichten langs de werfzone rijdt. Er werd ook een alternatieve route opgesteld waardoor doorgaand verkeer niet meer langs de werfzone moet rijden. Dat verkeer rijdt vanaf het kruispunt met de Mechelsesteenweg (N227) via de Weiveldlaan en de Sterrebeekstraat om zo de Leuvensesteenweg opnieuw te bereiken.

Werfzone Leuvensesteenweg steeds toegankelijk voor lokaal verkeer

De werfzone op de Leuvensesteenweg blijft steeds toegankelijk voor lokaal verkeer. Ter hoogte van de werfzone neemt Wegen en Verkeer één rijstrook en eventueel een aanpalende parkeerstrook in. Tijdens de werken zullen aanpalende woningen tijdelijk onbereikbaar zijn met de wagen. 

De aannemer zal waar nodig de bedrijven contacteren en bezoeken. Voor bedrijven met twee opritten kan er een oplossing in gemeenschappelijk overleg met de aannemer bekeken worden.