Overslaan en naar de inhoud gaan

Betonherstellingen op R2 richting Gent ter hoogte van Tijsmanstunnel

Betonherstellingen op R2 richting Gent ter hoogte van Tijsmanstunnel

Van vrijdag 8 tot en met maandag 11 december voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) betonherstellingen uit op de R2 richting Gent, net voorbij de Frans Tijsmanstunnel ter hoogte van oprit Kanaaldok B1/B2 [13]. Het wegdek is er in slechte staat en een herstelling dringt zich op. Gedurende de periode van de werken is de oprit richting Gent afgesloten. Het verkeer op de R2 passeert ter hoogte van de werfzone via de invoegstrook.

Het wegdek van de R2 richting Gent, net voorbij de Frans Tijsmanstunnel, is plaatselijk in slechte staat. Om de verkeersveiligheid te garanderen en het rijcomfort te verhogen, zorgt AWV voor een herstelling. Ter hoogte van oprit Kanaaldok B1/B2 [13], komende van de Noorderlaan (N180), vervangt een aannemer in totaal 63 vierkante meter betonplaten op beide rijstroken.

Werken tijdens weekend, oprit Noorderlaan afgesloten

Om de verkeershinder te beperken, laat AWV de werkzaamheden uitvoeren tijdens een weekend. De aannemer werkt van vrijdag 8 tot en met maandag 11 december, doorlopend van 19.00 tot 04.30 uur. Doorgaand verkeer op de R2 passeert gedurende die periode tijdelijk via de invoegstrook van oprit Kanaaldok. Die wordt omwille van veiligheidsredenen afgesloten. Er geldt een omleiding via de Noorderlaan – oprit Stabroek [13] (A12) – R2. Het agentschap verwacht weinig verkeershinder, aangezien de verkeersintensiteiten in het weekend laag zijn. Rond de shiftwissels in de havenbedrijven kunnen de intensiteiten plaatselijk wel oplopen.

Weekend erop betonherstellingen ter hoogte van Liefkenshoektunnel

Van vrijdag 15 tot zondag 17 december voert NV Tunnel Liefkenshoek eveneens betonherstellingen uit op de R2 richting Gent. Van vrijdag 21.00 tot zaterdag 05.00 uur is doorgaand verkeer niet mogelijk tussen de Tijsmanstunnel en de Beverentunnel. Daarna is slechts één rijstrook beschikbaar richting Gent tot zondagochtend. De meest recente info is beschikbaar via de website van NV Tunnel Liefkenshoek.

Weersgevoelige werken

De planning is opgemaakt onder voorbehoud van gunstige werf- en weersomstandigheden en kan bijgevolg nog wijzigen.