Overslaan en naar de inhoud gaan

Betonherstellingen op N70 in Zwijndrecht tijdens herfstvakantie

Betonherstellingen op N70 in Zwijndrecht tijdens herfstvakantie

In de herfstvakantie, van zaterdagochtend 30 oktober tot en met zondagnacht 7 november 2021, voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) onderhoudswerken uit op de N70 tussen de Blancefloerlaan en Hof ter Rijen (Dorp West, Dorp Oost en Verbrandendijk) in Zwijndrecht. Het doorgaande verkeer kan tijdens de werken niet via de N70 en moet omrijden via de snelweg. Ook het openbaar vervoer is de hele vakantie gehinderd.

Betonherstellingen

Tijdens de onderhoudswerken herstelt AWV de betonverharding van de rijweg. In totaal zal er op 16 locaties gewerkt worden. Op sommige plaatsen gaat het om kleinere herstellingen, maar op een aantal plekken worden ook hele betonplaten vervangen over de volledige breedte van de rijweg.
 
Omdat de weg op verschillende plaatsen volledig onderbroken is, zullen de werken grote hinder met zich meebrengen. Daarom plant het agentschap de werken bewust tijdens een schoolvakantie, wanneer het traditioneel iets rustiger is op de weg. De planning is ook afgestemd met De Lijn, die sowieso een tramonderbreking gepland had in de vakantie, voor de werken op de Blancefloerlaan.
 

Omleiding via E17

Het doorgaande verkeer tussen Antwerpen en Beveren rijdt in beide richtingen om via de E17. Van Zwijndrecht naar Antwerpen (en omgekeerd) rijdt verkeer via de E17 of de Beatrijslaan. De bedrijventerreinen Baarbeek, Westpoort, Borgerweert en de Carrefoursite zijn in deze periode enkel bereikbaar via de autosnelweg E17 (eventueel de keerbrug in Kruibeke) en de afrit Zwijndrecht.
 
Voor het lokale verkeer in Zwijndrecht worden korte omleidingroutes binnen Zwijndrecht voorzien. Het is mogelijk om de N70 kruisen aan de Statiestraat – Richard Orlentstraat (asfaltstuk) en aan de Suikerdijkstraat – Burchtsestraat. Bewoners en handelaars langs de N70 ontvingen een brief in de brievenbus met meer info over hun bereikbaarheid tijdens de werken. Fietsers en voetgangers kunnen wel steeds langs de N70 passeren.
 

Tramonderbreking De Lijn

Ook het tramverkeer en de bussen van De Lijn ondervinden hinder van de werken. Tijdens het verlengde allerheiligenweekend zijn er geen trams naar linkeroever. Vanaf 2 november rijden de trams weer tot aan P+R Linkeroever. Tramlijnen 5, 9 en 15 hebben daar sowieso hun eindhalte. Ook tramlijn 3, die normaal verder rijdt tot P+R Melsele, heeft dan haar eindhalte aan P+R Linkeroever. Buslijnen 81-82-83-84-85stoppen tijdens de herfstvakantie aan P+R Melsele. Tussen P+R Melsele en het F. Van Eedenplein op Linkeroever rijden pendelbussen. Vanaf 8 november rijden alle bussen en trams opnieuw volgens de vaste dienstregeling.
 
Meer informatie over de gewijzigde dienstregeling van de trams en bussen is beschikbaar op www.delijn.be.