Overslaan en naar de inhoud gaan

Bergensesteenweg (N6) twee weken ‘s nachts afgesloten vanaf maandag 24 april

Bergensesteenweg (N6) twee weken ‘s nachts afgesloten vanaf maandag 24 april

Het Agentschap Wegen en Verkeer, Aquafin en de gemeente Sint-Pieters-Leeuw werken momenteel aan fase 2 van de grote herinrichting van de Bergensesteenweg (N6) in Sint-Pieters-Leeuw. Vanaf maandag 24 april starten de afrondende werken in de zone tussen de Ruisbroeksesteenweg en de Burgemeesterstraat. Die werken duren tot zaterdagochtend 6 mei. Er wordt ook twee weken lang ‘s nachts gewerkt. Tussen 20u ‘s avonds en 6u ‘s morgens is de Bergensesteenweg ter hoogte van de werfzone volledig afgesloten en moet het doorgaand verkeer een omleiding volgen.

Nachtwerk om hinder overdag te beperken 

Tussen maandag 24 april en zaterdagochtend 6 mei worden de werken tussen de Ruisbroeksesteenweg en de Burgemeesterstraat afgerond. Om de werken veilig en vlot uit te voeren, levert de aannemer een extra inspanning door ook ’s nachts te werken. De machines die gebruikt worden nemen immers veel plaats in, waardoor er onvoldoende ruimte is om het verkeer veilig te laten passeren. Om grote hinder overdag te voorkomen, worden die werken uitgevoerd tussen 20u ’s avonds en 6u ’s ochtends. De Bergensesteenweg blijft overdag, wanneer er minder hinderlijke werken uitgevoerd worden, altijd in beide richtingen open. 

Omleiding in beide richtingen via gemeentelijke wegen

De Bergensesteenweg is tijdens de nachtwerken volledig afgesloten ter hoogte van de werfzone. Omwonenden kunnen dan enkel te voet of met de fiets de werfzone bereiken. Voor het doorgaand auto- en vrachtverkeer wordt een omleiding via de Georges Wittouckstraat, Galgstraat en Lotstraat ingesteld. Ook de rechtstreekse aansluitingen van de Ruisbroeksesteenweg, Burgemeesterstraat, Petrus Basteleusstraat en Frederik Coevoetstraat met de Bergensesteenweg blijven dicht.

Laatste werken fase 2

De aannemer voert tijdens deze laatste fase nog heel wat asfalteringswerken uit en werkt ook de middeneilanden en -bermen af. De nieuwe parkeerplaatsen langs de steenweg krijgen boomvakken. Aan het kruispunt met de Ruisbroeksesteenweg komt er een nieuwe verkeerslichtenregeling. Als alles volgens planning verloopt, duren deze werken tot zaterdagochtend 6 mei. Vanaf maandag 8 mei start een volgende fase verderop de steenweg.

> Actuele informatie op wegenenverkeer.be/bergensesteenweg