Overslaan en naar de inhoud gaan

Berchemweg (N8) in Oudenaarde afgesloten voor verkeer vanaf 12 april

Berchemweg (N8) in Oudenaarde afgesloten voor verkeer vanaf 12 april

Na de passage van de Ronde van Vlaanderen komend weekend begint de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) in samenwerking met het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de aanleg van een nieuwe duiker onder de Berchemweg (N8) in Oudenaarde. Vanaf 12 april zal de Berchemweg in Oudenaarde tussen Meersbloem-Leupegem en Onderwaarde volledig afgesloten zijn voor alle verkeer. En dat nog zeker tot aan het bouwverlof.  

De aanleg van een nieuwe duiker is een van de vele maatregelen waarmee de stad Oudenaarde, de gemeente Maarkedal en de provincie Oost-Vlaanderen de overstromingsrisico’s in de omgeving willen beperken. De duiker zal de bestaande duiker vervangen. Hij komt dieper te liggen en zal breder zijn waardoor er binnenkort via die weg veel meer water op kortere tijd richting de monding van de Maarkebeek in de Schelde kan. Om de werken te kunnen uitvoeren, wordt de Berchemweg van 12 april tot minstens half juli volledig onderbroken voor alle verkeer. 

BERCHEMWEG (N8) IN OUDENAARDE AFGESLOTEN VOOR VERKEER VANAF 12 APRIL

Impact voor verkeer
Fietsers komende uit Oudenaarde volgen een omleiding via de Verenigde Natiënlaan, Puistraat, Onderbos en de Meldenstraat. Fietsers uit de richting Kluisbergen kunnen langs het jaagpad fietsen tot Ruiminge. Daar sluiten ze aan op de omleiding via de Meldenstraat.

Ook het jaagpad langs de Schelde wordt afgesloten voor fietsers. Dat is nodig om de veiligheid te garanderen. Een deel van het jaagpad zal tijdelijk voor transporten in bedrijventerrein Meersbloem dienen waardoor het niet meer veilig is om hier nog te fietsen. Fietser komende uit Oudenaarde moeten het jaagpad verlaten in de Matthijs Casteleinstraat om daar aan de andere kant van de Schelde verder te fietsen. Ter hoogte van de Brugstraat kunnen ze de Schelde terug oversteken. Fietsers komende uit Kluisbergen doen hetzelfde in omgekeerde richting.
 
Bussen 65 en 66 van De Lijn worden tijdelijk omgeleid.
 
Komende van de N60 kan het gemotoriseerd verkeer de Berchemweg nog inrijden tot het kruispunt Meersbloem-Leupegem. Doorgaand verkeer of verkeer dat een bestemming verder op de N8 heeft, volgt de omleiding via de Kortrijkstraat en Oudenaardsesteenweg (N453).
 
Gemotoriseerd verkeer komende uit Kluisbergen en Ronse kan de Berchemweg inrijden tot Onderwaarde. Doorgaand verkeer of verkeer met een bestemming verder op de Berchemweg rijdt om via de Oudenaardsesteenweg en de Kortrijkstraat (N453).

BERCHEMWEG (N8) IN OUDENAARDE AFGESLOTEN VOOR VERKEER VANAF 12 APRIL

Alle informatie over de werken op wegenenverkeer.be/oudenaarde