Overslaan en naar de inhoud gaan

Asfaltwerken van 8 tot 10 februari op A19 en R8

Asfaltwerken van 8 tot 10 februari op A19 en R8

    
Van donderdag 8 tot en met zaterdag 10 februari vernieuwt een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer het asfalt op twee locaties op de A19 en R8 in Wervik en Kortrijk. Dit gebeurt op de A19 ter hoogte van de afrit Wervik (nr. 2a) en op de R8 ter hoogte van het Ei van Kortrijk. Op beide locaties werkt de aannemer van 20 uur ‘s avonds tot 6 uur ‘s morgens. Het verkeer op de R8 ondervindt geen hinder. Verkeer op de A19 moet wel een omleiding volgen via het op- en afrittencomplex Zonnebeke-Beselare (nr. 3 op de A19).

Asfaltwerken op A19 in nacht van 8 op 9 februari

In de nacht van donderdag 8 op vrijdag 9 februari vernieuwt de aannemer het asfalt aan het afrittencomplex Wervik (nr. 2) richting Ieper. De werken beginnen donderdagavond om 20 uur en zijn, als alles vlot verloopt, afgerond tegen 6 uur de volgende morgen. Tijdens de werken rijdt het verkeer richting Ieper tot aan het op- en afrittencomplex Zonnebeke-Beselare (nr. 3) om daar terug te draaien, richting Kortrijk.

Werken op R8 in nacht van 9 op 10 februari

De nacht erop, van 9 op 10 februari, vernieuwt de aannemer het asfalt op de R8, ter hoogte van het Ei van Kortrijk, net na de afrit naar de E17 richting Gent. De aannemer werkt op de rechterrijstrook van het Ei: de linkerrijstrook blijft beschikbaar voor het verkeer. Ook op de oprit naar het Ei komende van de E17 vanuit Gent wordt er één rijstrook ingenomen. Er blijft 1 rijstrook beschikbaar voor het verkeer. 

Meer weten?

Deze werken zijn weersgevoelig. De planning van de werken kan dus nog wijzigen. Alle actuele informatie vindt u terug via de link hieronder of via wegenenverkeer.be/wervik.