Overslaan en naar de inhoud gaan

Asfaltwerken op Oudenaarsesteenweg in Kortrijk

Asfaltwerken op Oudenaarsesteenweg in Kortrijk

Vrijdagavond 6 oktober start de laatste fase van de werken aan de op- en afritten van de E17 en R8 in Kortrijk. De Oudenaardsesteenweg (N8) richting Zwevegem krijgt een nieuwe laag asfalt. Fietsers moeten geen omleiding volgen, maar gemotoriseerd verkeer richting Zwevegem wel. De werken zijn maandagochtend 9 oktober achter de rug.

Nieuwe asfaltlaag

Vanaf vrijdagavond 19 uur Ā legt de aannemer een nieuwe asfaltlaag aan op de Oudenaardsesteenweg richting Zwevegem. Hij werkt er tussen de E17 en de R8. Als alles vlot verloopt, zijn de werken maandagochtend achter de rug.

Omleiding voor verkeer richting Zwevegem

Het verkeer naar Zwevegem volgt daarom een omleiding via de Visserskaai, Kanaalstraat en Oudenaardsesteenweg (N391). Verkeer vanuit Kortrijk richting Gent rijdt om via de Minister De Taeyelaan, Vredelaan, de R8 en de E17 tot aan Kortrijk-Zuid. Daar kunnen ze keren en richting Gent rijden. Fietsers moeten tijdens de werken geen omleiding volgen en kunnen gewoon rijden op het fietspad.

Aanpassingen aan gevaarlijk punt op Oudenaardsesteenweg

Wegen en Verkeer werkt sinds begin september aan de op- en afritten van de R8 met de Oudenaardsesteenweg. De fietsoversteken zijn nu breder en beter afgeschermd en het fietspad richting Kortrijk ligt verder van de rijweg. Het aantal rijstroken werd ook teruggebracht van 2 naar 1.

Alle informatie over de hinder tijdens de werken op wegenenverkeer.be/kortrijk.